Op vakantie met Victoria-speelster Renée van den Brand - Hoofdklasse Hockey Nederland

Op vakantie met Victoria-speelster Renée van den Brand

 

De meeste teams starten begin Augustus alweer met de voorbereidingen op het nieuwe seizoen. In de rubriek, op vakantie met, volgen wij diverse oud en nieuwe Hoofdklasse spelers en speelsters die op vakantie zijn of gaan. Dit keer gaan wij met Renée van den Brand mee naar Ibiza. Renée zorgde er samen met Victoria afgelopen seizoen voor dat zij kampioen van de Promotieklasse werden. Door het kampioenschap speelt Victoria komend seizoen in de Livera Hoofdklasse.

Waar was je op vakantie? 

Ik was voor vier dagen op vakantie in Ibiza. Inmiddels ben ik alweer weer terug in Nederland. Ik was ook vakantie met mijn ouders en wat vrienden van hen. In de voorbereidingstrip ga ik natuurlijk nog een keer op reis met mijn teamgenoten.

Waarom kies je voor zo’n soort vakantie?

Omdat een vriendin mijn ouders 50 werd, waren zij er al een week eerder om het daar te vieren. Aangezien ik op het moment druk bezig ben met mijn bachelor-scriptie, stelden zij daarom ook voor om nog even aan te sluiten na die week. De rust kon ik wel gebruiken en de zon overigens ook. Even niks hoeven doen een paar dagen is altijd wel lekker na een druk seizoen.

renee2

Zijn er bepaalde steden/streken die jullie nog bezoeken?

In principe verbleven we rondom de haven van Ibiza, al bezochten we meerdere strandtenten en restaurants verspreid over het eiland. Ibiza is natuurlijk niet onwijs groot, dus het specifiek bezoeken van bepaalde streken is niet echt gebeurd. Bovendien bezochten wij niet voor de eerste keer dit eiland, dus ontdekken zat er niet meer in.

Wat voor dingen doen of ondernemen jullie op vakantie?

Het was wel echt een bijkom vakantie, dus van echt dingen actief ondernemen kwam er niet zozeer van. De insteek was dat we per dag bekeken wat er op de planning stond, met hier en daar een reservering voor een lunchtentje. Zo zijn wij uiteindelijk een dagje wezen scooteren, om zo echt de rest van het eiland te zien en niet enkel de iets drukker bezochte gebieden. Uiteraard hadden we een dagje strand gedaan. Ook zijn we in de stad geweest, een beetje winkelen in Ibiza mocht natuurlijk niet ontbreken.

Als je op vakantie gaat, doe je dan ook nog iets aan je conditie/kracht of lenigheid ter voorbereiding van het nieuwe seizoen?

Voor het nieuwe seizoen normaliter natuurlijk wel, maar dan spreken we vooral over de zomer. Nu waren de na-competitie trainingen nog bezig en heb ik alleen wat hardgelopen vanwege de korte duur van de vakantie.

renee3

Reageer