Opnieuw verliest Oranje van Australië : 1-2


foto: © Daniel Carson
De Oranje hockeyers leden donderdagmiddag in Perth weer een nederlaag tegen Australië. Eerder werd zondag met 3-1 verloren. Nadat Jeroen Hertzberger de score opende in de 25e minuut bracht Glenn Turner drie minuten de stand op 1-1. Dit was tevens de ruststand.
Na rust drong Nederland nog wel aan maar was niet doeltreffend. De Kookaburras, zoals de Australiërs ook wel worden genoemd, waren scoorden nog wel op het Olympische blauwe veld en trokken via Glenn Simpson de winst naar zich toe. Zaterdag aanstaande spelen de ploegen voor een derde keer in korte tijd tegen elkaar op het nu al met de bijnaam “Smurf Turf, genoemde Olympische veld.

Comments (13)

 1. Jammer. Door het verlies krijgen we dus ook geen reactie van de bondscoach, die reageert alleen na winstpartijen.
  Ben namelijk erg benieuwd in welk opzicht oranje progressie aan het boeken is.

 2. Hij heeft wel degelijk gereageerd, zie hockey.nl
  Ik vind het een hoop geblabla zonder resultaten maar dat terzijde. Dichterbij kruipen lijkt mij niet genoeg met de voorsprong die Australie heeft opgebouwd.
  Als we Van Ass zijn verhaal moeten geloven is Nederland nu al beter en heeft Australie puur gelukkig gewonnen. Beetje zelfoverschatting denk ik zo. Jezelf technisch vele malen beter noemen dan de huidige nummer 1 die je de laatste paar weken nog niet verslagen hebt vind ik niet echt gepast.

 3. we moeten gewoon erkennen dat Australie en Duitsland ver zijn, denk je nou echt dat PvA binnen een jaar dat inhaalt? Sport is in de landen een universitaire studie en een manier van leven..Hier doen wij het omdat het leuk moet zijn..dat moeten wij inhalen…….Paul proficiat en 2-1 verliezen in de zomer van Australie tegen Australie is niet slecht..Zolang jij en jongens stappen maken is het goed!!!!!!!

 4. PvA lijkt misschien hoog van de toren te blazen door te zeggen dat Oranje technisch beter was, maar ik denk dat daar wel een kern van waarheid in schuilt. We worden niet voor niets nog steeds gezien als het land met de sterkste competitie.
  Als ze op het gebied van kracht en werklust een laatste slag kunnen maken, wordt het spannend op de OS.
  Ik hoop alleen dat we ons met zijn allen niet blind gaan staren op de Aussies en Duitsers, want dan kunnen we er tegen Groot-Brittannië/Spanje/België nog wel eens slecht vanaf komen. Medaille is alles behalve zeker, maar als de jongens blijven werken en niet alleen mooi willen spelen dan kijk ik uit naar de OS. MET PvA!

 5. Is DAVDD David van Ass, de zoon van PvA (dit staat niet voor plan van aanpak).

 6. Ik ben het met david eens en ik ben niet Seve nee, hokkie met welk stukje ben je het niet eens?
  denk je dat australie en duitsland niet verder zijn?
  Of vind je dat we het hier niet alleen voor het leuk doen? of denk je dat we met een andere aanpak/spelersselectie nu wel van australie hadden gewonnen? of vind je dat het niet telt dat PvA stappen vooruit maakt en dat het daar niet om gaat?

 7. De nederlagen worden steeds kleiner, dat is hoopvol. Maar vergeet inderdaad Spanje niet die het uitstekend deden op de CT. Ik ben benieuwd naar het oranje op de spelen van Pva.
  Taeke gaan ze niet missen daar, maar Teun voegt hockeyend absoluut veel toe, al laat hij zowel in de olympische halve finale en in de finale van afgelopen EK Philip Zeller lopen.

 8. Oudhockeyer

  Ik geloof niet dat de mensen die schrijven op dit forum weten wat hockeyers tegenwoordig allemaal moeten laten en doen om topsport te bedrijven. De lat voor de wereldtop ligt zo hoog dat alle spelers en begeleiding zich 100% moeten geven iedere dag, iedere tarining, iedere wedstrijd. Het leven van deze jongens staat volledig in het teken van hun sport en hun liefde daarvoor. De tijd dat je hockey er naast doet op topniveau is er niet meer bij. Ik vind dat deze jongens en het begeleidingsteam respect verdienen. Ik lees bijna niets anders dan negativiteit terwijl ze alles geven in de sport. De discussie werkpaarden en polopaarden slaat nergens op. De jongens moeten iedere wedstrijden alles geveven maar proberen tevens met aanvallend en agressief spel ook de elegantie van de polosport te benaderen. Het technische hockey op hoog tempo is altijd de kernwaarde geweest van het Nederlandse Tophockey. We hebben te lang het spel van de aussies en duitsers willen kopieren. Dit brengt ook niet aan de aboslute top. Blijf dichtbij de waarden waar je goed in bent en waar je van nature je het beste bij voelt.Paul probeert dat in te vullen. Misschien is zijn communicatie naar de pers niet altijd even handig geweest en hij geeft dat toe maar zijn doel is duidelijk. Nederland weer bij de wereldtop brengen en Nederland in 2014 wereldkampioen maken met een nieuwe lichting en hopelijk een mooie medaille op de OS2012. Helaas zijn de mannnen misschien nog net niet helemaal klaar, maar de potentie is er en ze komen steeds dichterbij. Steun het Ned XI en stop met die negativiteit. Dit heeft nog nooit iets gebracht. Slechts positivisme haalt het maximum uit de mens en het team. Menigeen beseft niet met alle vuilspuierij hoeveer dit ook de jongens raakt die er alles voor geven. Gezin, studie alles er voor op zij zetten en Nederland weer groot willen maken. Stop met de discussie op Tean en Taeke, het brengt niets behalve de negatieve stemming. En dat verdienen de jongens toch niet of wel?

 9. Als er EEN iemand is die alles geeft en zijn leven in het teken van de de hockeysport heeft gezet is het Teun de Nooijer wel!
  Discussie is niet over, de Nederlands beste hockeyer ooit moet terug in het NLXI als we goud willen winnen.

 10. @van Es, met Teun erbij komen we ook niet in de buurt van Goud dat is de afgelopen jaren gebleken.

 11. Goud gaat er met of zonder Teun sowieso niet gewonnen worden. Australie en Duitsland zijn te sterk,dat weet iedereen. Maar mét Teun is er in ieder geval nog een klein kansje om de finale te halen en als dat niet lukt om voor het brons te strijden. Zonder Teun zal zelfs brons al heel moeilijk worden.

 12. @timo: onzin redenering. Bloemendaal is niet zo maar 5 keer op rij landskampioen geworden en ook op internationaal niveau blinkt Teun nog uit (verkiezing wereldelftal, EHL winst in 2010). Van Ass heeft geen reden om hem thuis te laten!

 13. @van es, heb je de afgelopen jaren het internationale hockey gevolgd? lijkt er niet op. Australie en Duitsland liggen straatlengtes voor op Nederland, en met Teun in het team zijn we de laatste jaren ook niet dichterbij gekomen, dus wel ff realisisch blijven.
  Van ass heeft dus zeker redenen om teun thuis te laten, dat jij het er niet mee eens bent is wat anders.

Reageer