Optimisme bij Kampong-coach Jisse Waasdorp na verloren wedstrijd tegen Victoria
Jisse Waasdorp moet er voor proberen te zorgen dat Kampong niet degradeert.

Optimisme bij Kampong-coach Jisse Waasdorp na verloren wedstrijd tegen Victoria

Vandaag moest het nieuwe coach-duo Jisse Waasdorp en Marieke Dijkstra met lede ogen aanzien dat Kampong drie punten mis liep in de ontmoeting met Victoria. Hierdoor blijft Kampong nog steeds vrezen voor de laatste plaats. Volgens Waasdorp is er niets aan de hand: “Na vandaag heb ik nog meer vertrouwen dat we niet gaan degraderen”.

De wedstrijd werd beslist door een doelpunt van Victoria-speelster Daphne Voormolen. Zij maakte de 0-1 en zorgde er daarmee voor dat Victoria zich verder van de laatste plek af speelt. Coach Jisse Waasdorp kende een aantal goede weken nadat hij werd aangesteld als coach, maar moest nu toch toezien dat zijn ploeg dure punten verspeelde in het zicht van de haven: “We waren beter. Kampong was degene die het meeste balbezit had. En dat is fijn, want als je de bal hebt, kan je die in de goal van de tegenstander spelen. Victoria had knap de eigen cirkel dicht getimmerd. Wij kregen hierdoor in mijn ogen te weinig kansen. Victoria had een paar uitbraken en was dodelijk efficiënt met de luttele kansen die ze krijgen. Desalniettemin winnen zij en staan wij met lege handen”.

“Als je de bal hebt, kan je die in de goal van de tegenstander spelen”

Jisse Waasdorp is interm-coach van Kampong dames 1

Het zouden voor interim-coach Jisse Waasdorp dure punten kunnen worden in strijd tegen degradatie. Waasdorp en Dijkstra werden vorige maand aangesteld bij Kampong, door het mindere presteren van de vorige coach Pieter Bos.

Lees meer over het ontslag van Bos:

Toch is de coach niet bang dat Kampong gaat degraderen. Waasdorp is namelijk van mening dat Kampong goed hockey laat zien: “Niet alleen vandaag spelen we goed, ik zie aan die meiden dat ze niet angstig hockeyen. We kregen kritiek dat de speelsters moeite zouden hebben dit jaar om te scoren, de afgelopen wedstrijden zie ik juist veel doelpunten vallen. Ze spelen prima en ook na vandaag heb ik meer en meer vertrouwen dat wij niet gaan degraderen”.

“We bekijken het van training naar training en van wedstrijd naar wedstrijd”

Jisse Waasdorp (links) en Marieke Dijkstra (rechts) maken zich geen zorgen over een eventuele degradatie van Kampong.
Jisse Waasdorp (links) en Marieke Dijkstra (rechts) maken zich geen zorgen over een eventuele degradatie van Kampong. Foto: Roel Ubels

Nog onduidelijkheid vanuit de KNHB

Of en hoeveel er gaan degraderen, dat weet nog niemand. De KNHB gaat clubs in Nederland deze week hier meer duidelijkheid over geven. Al maanden wachten hockeyclubs op duidelijkheid en de meeste teams kunnen door de leeftijdslimiet die is gesteld ook nog steeds niet volledig trainen. Toch wordt er nog steeds gesproken dat er misschien één team rechtstreeks gaat degraderen. Een gekke gewaarwording, want in de promotieklasse hebben de meeste clubs nog niet eens zes wedstrijden dit jaar gespeeld, het aanwijzen van een ‘kampioen’, lijkt dan ook niet mogelijk.

Kampong moest vandaag toezien dat het met 0-1 verloor van Victoria.
Kampong moest vandaag toezien dat het met 0-1 verloor van Victoria. Foto: Roel Ubels

Toch is Waasdorp niet bezig met rechtstreekse degradatie of de nacompetitie: “We hebben niet in de hand wat de KNHB gaat besluiten. Daarom gaan dus de komende twee weken ook niet naar de andere velden kijken of discussiëren wat de KNHB gaat besluiten. Wij spelen nog tegen Bloemendaal en Hurley, hier kunnen we het verschil gaan maken. Zorgen maak ik me niet, we bekijken het van training naar training en van wedstrijd naar wedstrijd”.

Lees meer over de voortzetting van de competitie:

Reageer