Oranje-aanvoerster Marloes Keetels: "Vervelende blessure, maar ik ben fit" | Hoofdklasse Hockey Nederland
Marloes Keetels liep vlak voor het WK een vervelende blessure op, maar is helemaal fit.

Oranje-aanvoerster Marloes Keetels: “Vervelende blessure, maar ik ben fit”

Samen met Xan de Waard, Pien Sanders is Marloes Keetels aangewezen om de aanvoerdersband af te wisselen op het WK Hockey. Laatst genoemde is bezig aan haar afscheidstournee. Even leek het erop dat de aanvoerster Marloes Keetels het WK hockey door een hamstring blessure aan haar voorbij moest laten gaan, gelukkig blijkt de middenveldster weer helemaal fit te zijn.

Echt opvallen, dat doet Marloes Keetels nooit. De altijd bescheiden en rustige speelster is al jaren een belangrijke spil in het Nederlands elftal. De ervaren Keetels (171 caps), is bezig aan haar laatste toernooi in haar prachtige hockey carrière. Alles wat zij kon winnen, dat won zij ook. Komende weken wil zij de kers op de taart, namelijk haar derde titel op een wereldkampioenschap hockey.

Voorzichtig

Met enige voorzichtigheid, speelsters die positief worden getest worden uit het toernooi gehaald, benaderde Marloes Keetels na de wedstrijd ons voor een interview: “Ja, ik ben toch een beetje voorzichtig. Alle kinderen wilden ook graag een foto met ons maken, helaas kan dit niet. We zullen als team de komende weken moeten oppassen dat we het virus niet oplopen. We proberen zo weinig mogelijk contact momenten te creëren”.

Al snel doet Keetels een klein stapje naar achteren, om aan te geven dat ze bedacht wil zijn om het virus nergens op te lopen. Daarna vervolgt het gesprek: “Of ik tevreden was over de wedstrijd? Ja, het is een typische eerste WK wedstrijd. Het ging niet altijd soepel, toch waren we beduidend beter. Het is een prima start van het toernooi”.

Cirkeltje rond

Gisteren droeg ze nog niet de band, maar komende woensdag heeft Marloes Keetels de band weer om haar arm. Een lange tijd geleden, want tot 2017 was Keetels al eens eerder aanvoerster van Oranje: “Het cirkeltje is weer rond. Mooi om zo aan het einde van mijn carrière alsnog een keer de band te mogen dragen. Samen met Xan en Pien wisselen we dit toernooi deze rol af. Maar eigenlijk zijn we elke wedstrijd met z’n drieën aanvoersters. Het enige verschil is dat ik bijvoorbeeld woensdag de toss tegen Chili doe met de scheidsrechters en het praatje doe met de groep. Heel leuk dat we het op die manier kunnen doen. Of ik in de finale dan ook aanvoerster ben? Wie weet, maar dan zullen we die eerst moeten halen!”.

Blessure

Dat de ervaren Keetels speelt op het WK hockey, is nog vrij bijzonder. Het leek er even niet op dat ze het WK zou spelen. Een duel in de eerste play-offs wedstrijd tegen SCHC, zorgde voor een klein scheurtje in de achterste kruisband van de middenveldster. Nu een dikke maand verder, lijkt er niets aan de hand en speelt Keetels weer als vanouds: “We noemen het ook wel een ‘dashboard-trauma’. Op snelheid sta je dan in een keer stil, waarbij er dus geen ‘airbag’ is. Hierdoor liep ik een scheurtje in mijn achterste kruisband op. Bijzonder genoeg kon ik de tweede en derde wedstrijd tegen SCHC nog wel spelen. Echt sprinten lukte toen niet meer, maar door mijn ervaring kon ik denk ik het spel toch nog vrij goed lezen”.

Helemaal fit

Gisteren was er weinig te merken van de blessure die Keetels eigenlijk pas kort geleden op liep. De sprint van de Oranje-speelster was er weer één die we van haar gewend zijn. Een knappe revalidatie in korte tijd, want voor dit soort blessures staan vaak meerdere weken. Keetels die haar afscheid al langere tijd had aangekondigd, miste maar twee weken van de voorbereiding: “Gelukkig viel het allemaal mee. Samen met Eva de Goede doen we samen vlak voor de wedstrijd wat extra oefeningen. In de wedstrijd maak ik iets minder minuten. Ik ben helemaal fit en ook tegen Duitsland op zondag kan ik gewoon spelen”.

Reageer