Oranje Dames hebben geen kind aan Canada in kwartfinale WK Zaal | Hoofdklasse Hockey Nederland
Oranje wint van Canada op het WK Zaalhockey 2023.

Oranje Dames hebben geen kind aan Canada in kwartfinale WK Zaal

De Oranje dames hebben in de kwart finale van het WK Hockey zaal weinig moeite gehad om Canada van zich af te houden. Het sterke spel van Oranje werd beloond met een riante 6-1 overwinning.

Ondanks een sterker spelend Oranje, hadden de dames moeite om de rode Canadese muur in het eerste kwart af te breken. Het spel werd eigenlijk maar aan één kant in de zaal gespeeld, toch kon Oranje niet scoren. Een aantal strafcorners lukten net niet. Andere pogingen werden goed verdedigd.

Met een 0-0 tussenstand na kwart 1, konden de dames van Canada eigenlijk al zeggen dat ze goed hadden gespeeld. Vooraf was al duidelijk dat de Canadese dames eigenlijk geen kans zouden krijgen tegen Oranje. In de poule werd de ploeg vierde en moest daardoor tegen de nummer één uit poule A, Nederland.

In het tweede kwart kon Oranje eindelijk de score openen. Van Wijk (2x) en Zwinkels zorgden voor een riante 3-0 voorsprong.

Donja Zwinkel scoort er weer op los in de kwartfinale van het WK Zaal.
Donja Zwinkel scoort er weer op los in de kwartfinale van het WK Zaal. Foto: WorldSportPics

Zwinkels scoort niet altijd

Dat Donja Zwinkels in de zaal niet onsterfelijk is, bewees zij wel in de 25ste minuut van de wedstrijd. Een grote fout met het uitverdedigen van Canada zorgde voor een meer dan 100% kans voor Zwinkels. Van dichtbij presteerde de speelster van Oranje het om tegen de keepster aan te spelen. Het kon geen kwaad, Oranje stond al op grote voorsprong. Zwinkels kon er achteraf om lachen.

De speelster van Oranje heeft dit toernooi al vijftien keer gescoord en lijkt vrij gemakkelijk topscorer te gaan worden van het toernooi.

Scoren deed ze niet, toch was het vandaag genieten wat Noor de Baat liet zien bij Oranje.
Scoren deed ze niet, toch was het vandaag genieten wat Noor de Baat liet zien bij Oranje. Foto: WorldSportPics

Canada komt terug

In het derde kwart was het Oranje die het spel bepaalde. Een gele kaart voor Pam Imhof zorgde er even voor dat Canada wat terug kon doen. Een schitterende tip-in van Elise Wong verdween in de goal van Heerbaart.

Pam Imhof pakt een gele kaart in het derde kwart. Canada maakt gebruik van de 'man' meer en scoort de 3-1.
Pam Imhof pakt een gele kaart in het derde kwart. Canada maakt gebruik van de ‘man’ meer en scoort de 3-1. Foto: WorldSportPics

Toch leek er weinig aan de hand voor Oranje. Canada kon weinig meer betekenen met de man meer. Sterker nog, Oranje zette er een tandje bij.

Hattricks

Vlak voor het vierde kwart was het Lieke van Wijk met een hattrick. Uit een strafcorner scoorde zij de 4-1. Het werd de voorbode voor een riante overwinning. Aanvoerster Donja Zwinkels leek weinig aan te trekken van de grote misser in het tweede kwart. In drie minuten scoorde zij twee keer en noteerde daarmee ook een hattrick. Het was de 5-1 en 6-1 in de wedstrijd.

Oranje geloofde het hierna wel en liet de teugels vieren. Canada mocht nog een paar keer de bal overspelen, maar kon niet meer scoren. De Oranje dames wonnen vrij gemakkelijk met 6-1 en plaatsten zich daarmee voor de halve finale van zaterdag.

Foto: WorldSportPics

Reageer