Oranje dames maken gehakt van Groot-Brittannië | Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranje dames maken gehakt van Groot-Brittannië

De Oranje dames hebben in de derde wedstrijd van de FIH Pro League gehakt gemaakt van Groot-Brittannië. Marijn Veen liet zien in topvorm te zijn. De aanvalster scoorde twee keer en was bij vele aanvallen aanwezig. De Britse dames maakten een vermoeide indruk, waar de Nederlandse dames wel mee om wisten te gaan. Uiteindelijk won Oranje met 6-0.

Opvallend was dat Luna Fokke en Rosa Fernig voor het eerst vandaag mee mochten doen in de nieuwe editie van de Pro League. Fokke speelde afgelopen jaar wel mee in het uitduel tegen India in de FIH Pro League. Voor Fernig was het haar eerste officiële duel in een internationaal hockeytoernooi. Vorige maand deed zij wel mee in een oefeninterland tegen Ierland.

Waar de Oranje-dames in het eerste duel tegen Groot-Brittannië moeite hadden om de score verder uit te breiden (eindstand 2-1), was dit vannacht in Santiago del Estero (Argentinië) heel anders. De Britse dames leken totaal uitgeput te zijn en konden vooral in de eerste helft geen enkele vuist maken.

Al vroeg in de wedstrijd was het Marijn Veen met de 1-0. De aanvalster is in topvorm en was net zoals bij het vorige duel zeer dreigend. Haar vernietigende slag ging door de benen van de keepster heen. De 2-0 viel door een doelpunt van Felice Albers. De 3-0 werd gescoord door Pien Sanders. Haar doelpunt kwam uit het niets, omdat de strafcorner leek te mislukken. Een slag van Veen werd door Sanders bij de tweede paal binnen getipt.

Moeizaam kwart

Het niveau in de tweede helft ging beduidend omlaag. Oranje liet zich iets minder zien. Groot-Brittannië kwam hierdoor wel iets meer van eigen helft af. Desalniettemin kwam de verdediging van Oranje niet echt in gevaar.

De 4-0 was er één uit het boekje. De aanval begon bij een rush van Albers. Een mooie combinatie met Marijn Veen belandde weer bij Albers. Die vond op haar weg Laura Nunnink die bij de tweede paal Marente Barentsen kon bedienen.

De 5-0 en 6-0 volgden kort op de 4-0. Eerst was het Marijn Veen die wederom liet zien dat zij in Oranje thuis hoort. De aanvalster scoorde prachtig en maakte daarmee haar tweede van de wedstrijd. De 6-0 kwam uit handen van Lidewij Welten. Haar eerste van de wedstrijd.

Door de overwinning staat Oranje op negen punten en staat het net achter titelverdedigster Argentinië. Morgen kan daar in een rechtstreeks duel verandering in komen. Mocht Nederland dan weer winnen, dan nemen zij de leiding in het tussenklassement over.

Reageer