Oranje dames starten sterk, maar delven het onderspit tegen Duitsland - Hoofdklasse Hockey Nederland
Gabrielle Mosch in actie op het EK zaal.

Oranje dames starten sterk, maar delven het onderspit tegen Duitsland

De Oranje dames hebben vandaag een belangrijke wedstrijd tegen Duitsland verloren. In een rechtstreeks duel wonnen de Duitse dames met 4-2, waardoor het zich plaatste voor de finale. Oranje moet vanavond winnen van Oekraïne om het tweede ticket te bemachtigen.

Veel stond er vandaag al op het spel. Beide teams hadden alle wedstrijden in de poule gewonnen, maar konden bij een overwinning vandaag het eerste ticket pakken voor de finale die zaterdag wordt gespeeld.

Oranje start goed

De Duitse dames kwamen met vele bekende namen in het veld. Veel veldspeelsters die ook voor de Duitse nationale ploeg in actie komen, kiezen ervoor om ook in de zaal voor het nationale team uit te komen. Iets wat in Nederland niet gebruikelijk is.

Toch leek Oranje niet onder de indruk te zijn van de ‘grote’ namen aan Duitse zijde. Mooi spel zorgde er vroeg in de wedstrijd voor dat de opponent ver werd terug gedrongen in eigen cirkel. Dit resulteerde al snel in een doelpunt, Laura van Heugten scoorde aan Oranje-zijde.

De Oranje-dames bleven sterk spelen. In de 13de minuut werd een strafcorner goed uitgespeeld door een combinatie van Noor de Baat en Mabel Brands. Laatst genoemde kon makkelijk scoren, nadat de uitgespeelde keepster was uitgespeeld.

Pia Martens scoort voor Duitsland op het EK zaal.
Pia Maertens scoort voor Duitsland op het EK zaal. Foto: Worldsportpics

Duitsland keert het tij

Al snel veranderde het spelbeeld. Meer en meer kregen de Duitse dames de bal en moest Oranje terug in de verdedigende stellingen. Vlak voor rust was het Cecile Pieper (spelend voor HGC) en Pia Maertens, die Nederland pijn deden. Beide teams gingen met een 2-2 stand de rust in.

Na rust was het wederom Oranje die probeerde om iets te forceren. Dit keer lukte dat niet en stonden de Duitse dames goed opgesteld.

In het vierde kwart was Oranje gebroken en kon het niet meer meedoen met het tempo en het spel van Duitsland. In no-time werd de score opgevoerd en gingen de Duitse dames met een ‘gemakkelijke’ overwinning van het veld. Duitsland won en plaatste zich hiermee voor de finale van komende zaterdag.

De Oranje dames spelen om 19.30 uur hun laatste poulewedstrijd tegen Oekraïne. Een gelijkspel of overwinning zorgt er ook voor dat zij zich alsnog plaatsen voor deze finale.

Lees hier de liveblog van de wedstrijd Oranje tegen Duitsland

Foto: Worldsportpics

Reageer