Oranje dames winnen eerste wedstrijd op WK Hockey

Oranje dames winnen eerste wedstrijd op WK Hockey

De Oranje dames hebben zoals verwacht de eerste wedstrijd op het WK Hockey gewonnen. In een vol wagener stadion werd Ierland vanaf minuut één al overlopen. Toch stond het in de rust nog maar 1-0. Uiteindelijk liep Oranje uit naar een comfortabele 5-1 overwinning.

Het was meteen Felice Albers die in de eerste minuut al de cirkel van de Ierse dames vond. De snelle aanvalster leek meteen al te gaan scoren, maar sloeg van dichtbij naast de goal.

Het werd de voorbode van een avond waarin een gevaarlijk aanvallend Oranje op jacht was naar meer doelpunten. Strafcorners volgden, maar de snelle uitloopsters van Ierland liepen elke inzet van Jansen en Matla eruit.

Openingsdoelpunt

Uiteindelijk was het Maria Verschoor die hard onderuit werd gehaald, waardoor een strafbal uitkomst kon bieden voor Oranje. Frederique Matla bleef cool en pushte de bal links laag op de plank. De bal leek houdbaar, maar de tot dan toe sterk keepende McFerran stapte naar de verkeerde hoek.

In de tweede helft werd de achtste strafcorner wel gescoord. Yibbi Jansen had blijkbaar in de rust meegekregen dat op rechts de ruimte lag. Haar sleep ging knap in de hoek.

Een klein momentje van onoplettendheid zorgde voor Ierse vreugde. Uit een strafcorner werd Anne Veenendaal gepasseerd. De sluitpost kreeg van Mülders de gehele wedstrijd de kans zich te laten zien.

Frederique Matla scoort vandaag twee keer op het WK Hockey.
Frederique Matla scoort vandaag twee keer op het WK Hockey. Foto: Roel Ubels

Verschoor en Plönissen

Ook uit de volgende corner van Oranje werd gescoord. Sabine Plönissen kon in haar debuut ook de goal vinden. Wederom lag de ruimte rechts laag op de plank. Haar flats was hard en onhoudbaar voor de keepster.

Vlak voor het vierde kwart was het Felice Albers die een trap van achteren kreeg van de Ierse keepster. Geen enkele twijfel, strafbal. Frederique Matla stond weer achter de bal en pushte wederom raak.

In het vierde kwart kon Maria Verschoor knap met haar backhand uithalen. De bal verdween in de lange hoek. Voor de middenveldster, die bij Oranje vaak voorin is te vinden, een mooi succes. Nog nooit speelde Verschoor op een WK hockey. Bij haar debuut, dus meteen een doelpunt.

Het was ook het moment dat Oranje iets naar achteren ging leunen. Ierland kon wat makkelijker de bal van A naar B brengen. Kansen kregen de gasten niet, waardoor de eindstand op 5-1 bleef staan.

Reageer