Oranje dames winnen nipt maar verliezen koppositie

De Oranje dames hebben hun laatste poulewedstrijd in de slotminuut met 1-0 van Japan gewonnen. Maartje Paumen sleepte twintig seconden voor tijd de winnende treffer binnen maar dit is niet genoeg voor de poulewinst. Nederland wordt tweede en treft in de kwartfinale de nummer drie uit de andere poule, Duitsland.

Hoog Paumen SD Oranje
(c) Stefan Deems

Net als in voorgaande twee wedstrijden had Oranje tegen Japan vanaf minuut één de overhand. Op hoog tempo zette de dames de ene na de andere aanval in maar kwamen ze maar lastig door de stugge Japanse verdediging heen. Xan de Waard had vroeg in de wedstrijd de grootste kans op de openingstreffer maar miste de bal waarna ook Lidewij Welten, in haar 100e interland, vlak voor rust met een mooie tip-inn dichtbij de 1-0 kwam.

Ook in het derde kwart wist Oranje het tij niet te keren maar kwam de ploeg van Sjoerd Marijne wel iets meer door de handbalverdediging van de tegenstander heen. Maartje Paumen zal alleen de eerste corner van de wedstrijd gekeerd worden door de Japanse keepster Asano en ook de inzet Michelle van der Pols stuitte op de goalie. Pas in de slotminuut van de wedstrijd wist aanvoerder Paumen de eer te redden door uit de tweede corner de 1-0 binnen te slepen, er was echter een doelpunt meer nodig geweest om ook de koppositie in de poule te behouden. Nederland wordt tweede en treft daarom in de kwartfinales Duitsland, dat derde werd in poule B.

Het programma voor de kwartfinales die donderdag worden gespeeld is hierdoor als volgt:

QF1: 17:00 uur –> Nederland – Duitsland
QF2: 19:30 uur –> Australië – Japan
QF3: 22:00 uur –> Nieuw-Zeeland – Engeland
QF4: 00:30 uur –> Argentinië – China

Reageer