Oranje dankzij goede tweede helft langs Japan: 4-1

Op de Champions Trophy in Rosario won Oranje dinsdag van Japan met 4-1. Dankzij deze ruime overwinning eindigde Nederland, volgens verwachting, als eerste in poule A. Groot Brittannië eindigde met een gelijk aantal punten als Oranje maar scoorde een doelpunt minder.

In de eerste helft opende Kim Lammers na zes minuten de score en was het Maartje Paumen die twee minuten later uit een strafcorner de score verdubbelde. Voor rust deden de Japanse vrouwen nog wat terug via Akane Shibata en leek het er op dat de tegenstander weer in de wedstrijd zat.

In de tweede helft  liet Oranje zich niet het kaas van het brood eten. Het was weer Paumen die de marge weer op twee doelpunten bracht 3-1. De wedstrijd kabbelde voort en Nederland stelde zich zakelijk op door de Japanners te laten komen en zelf weinig initiatief te nemen. Negen minuten voor tijd bekroonde Lammers,met haar tweede score van de wedstrijd, het goede spel van Nederland in de tweede helft  en bepaalde de eindstand  4-1.

Donderdag speelt Oranje om half vijf tegen de nummer vier uit de andere groep. Waarschijnlijk wordt de tegenstander Korea. Saillant is dat Nederland in de laatste voorbereidingswedstrijd op dit toernooi van de Koreanen verloor.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

evelien

heb helaas alleen de samenvatting kunnen zien, maar goed gedaan dames!

Marloes

Stuk beter dan tegen GB hoewel de tegenstand natuurlijk minder was.
Paumen heer en meester op middenveld en achterin. Echt heel goed. Mol stuk meer gezien dan vorige 2 wedstrijden, Jonker leuke acties alleen af en toe te ver doorgevoerd. Bos weer niet altijd even gelukkig maar toch een paar mooie ballen aanvallend. Zoekt alleen soms te lang.
Vond verder een opvallend en leuk moment om te zien de scoop van Merel de Blaey. Liet ze slechts 1x zien maar wel direct loepzuiver en had ook echt toegevoegde waarde. Toch een teken dat het vertrouwen ook wel goed zit. Laat zich dit toernooi toch echt zien. Ongemerkt van stagiaire naar degelijke achterhoedespeelster die steeds meer laat zien waarom zij dat verdient. Echt leuk.
Vond verder achterin Van Geffen goed spelen, die bleef maar gaan. Matheussens heeft wat mij betreft niet erg veel toegevoegde waarde maar dat kan ook aan mij liggen. Komt erg ‘beperkt’ over en komt niet altijd goed mee in het snelle 2 a 3x raken hockey dat NL bij vlagen speelde.

evelien

Bedankt voor je analyse Marloes :-)
Jammer dat zo’n samenvatting altijd maar 4 minuten laten zien op een hele wedstrijd. logisch, maar je mist veel dan.

het enige wat ik veel om me heen hoor is dat mensen het onbegrijpelijk vinden wat vd Velden bij oranje doet. Ze krijgt maar enkele minuten per helft als Paumen gaat rusten.
En wat er toch met Bos aan de hand is.. strafbal veroorzaken, sc tegen krijgen, niet de Bos van de vorige CT of EK.

mama mia

@ evelien : de analyse van Brinkman geeft het ook wel goed weer.
Mijn aanvullende mening : Paumen duidelijk opgelucht over haar gescoorde corner.Kim Lammers lekker gedreven. Maartje Goderie zag ik eigenlijk niet zo veel. Eva de Goede weer (door blessure ) op de bank.Naomi gewoon prima,misschieen iets minder uitblinkend dan in vorige wedstrijd. Kitty van Male ook nog niet zo effectief . Vond Mol niet erg veel beter. Agliotti ongelukkig (zakt wel eens vaker ineens door het ijs) maar wel heel actief. V.d.Velden,niet zo veel gezien. Bos heeft ook in de competitie wel eens van die missers,maar kan ook ineens weer de sterren van de hemel spelen. Lange passes soms niet goed geplaatst en gekozen. Ach ,wat maakt het ook allemaal uit.Lekker gewonnen en nu vandaag weer het beste laten zien in de volgende wedstrijd.(Zullen we het woord “knallen” eens een tijdje niet gebruiken ,oranjedames?)

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.