Oranje-debutant Marente Barentsen meteen speelster van de wedstrijd | Hoofdklasse Hockey Nederland
Marente Barentsen werd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd in de interland Nederland tegen België.

Oranje-debutant Marente Barentsen meteen speelster van de wedstrijd

Nog voordat de FIH Marente Barentsen tot ‘woman-of-the-match’ had benoemd, waren wij er al uit. Alsof zij al jaren tot de Nederlandse selectie behoorde, zo liep Barentsen gisteren over het veld tegen België. Met een aantal hoogstandjes liet zij het Nederlandse publiek een aantal malen juichen. Wij spraken met de Oranje-debutant Marente Barentsen die gisteren tot speelster van de wedstrijd werd benoemd.

Het was even zoeken voor de Nederlandse dames. De vroege 1-0 van Lidewij Welten zorgde er niet voor dat er een stortvloed van Nederlandse aanvallen op het Belgische goal waren te zien. Toch stond het Nederlandse publiek in het eerste kwart nog een keer op de banken. Op een spectaculaire manier plukte Marente Barentsen de bal hoog uit de lucht, draaide en controleerde de bal alsof er niets aan de hand was. Terwijl twee Belgische verdedigsters nog om zich heen keken waar de bal was gebleven, had Barentsen alweer een pass afgeleverd.

“Het was puur intuïtie, ik moet niet teveel nadenken maar gewoon doen. Ik wist op dat moment, het is gewoon mijn bal. Die moet ik houden. Als je de bal dan zo mee kan nemen, dan is dat mooi als het publiek dat ook zo kan waarderen”, aldus de blije Barentsen.

Speelster van de wedstrijd

Ook in de tweede helft was de snelle middenveldster soms niet te houden. Mooie combinaties met Laura Nunnink en Eva de Goede zorgen een aantal maal tot gevaarlijke scenario’s. Na afloop werd Barentsen door de FIH tot speelster van de wedstrijd te worden gekroond. Toch bleef de nog maar 24-jarige speelster van Hurley, ondanks deze prijs, wel kritisch op haar spel: “Eigenlijk vond ik mezelf het eerste kwart niet heel goed spelen. Daarna speelde ik de schroom van me af en ging het heel lekker. Als debutant is het toch wel heel fijn om deze mooie prijs mee naar huis te mogen nemen”.

Oranje-debutant Marente Barentsen werd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd.
Oranje-debutant Marente Barentsen werd uitgeroepen tot speelster van de wedstrijd. Foto: Roel Ubels

Debutante

Afgelopen jaar mocht Barentsen al even ruiken aan het grote Oranje. In aanloop naar het EK hockey sloot zij aan bij de trainingsgroep van het Nederlands elftal. Bondscoach Alyson Annan verkoos toentertijd er toch niet voor om het talent, die nog geen interland voor Oranje speelde, op te roepen voor het toernooi. Nu vlak na de Olympische spelen ziet Barentsen, ondanks haar zware dubbele programma als anesthesiemedewerker en hockeyster, kansen om door te breken bij Oranje.

“Ik heb nog nooit voor zoveel publiek gespeeld. Het was echt overweldigend. Voor de wedstrijd kreeg ik al zoveel appjes van vrienden. Het gevoel wat ik gisteren kreeg in de interland tegen België, dat was echt fantastisch. Dit smaakt naar meer. Ik wil er alles aan doen om uiteindelijk op de Olympische Spelen in Parijs 2024 mee te doen bij Oranje. De keuze om te werken als anesthesiemedewerker of tophockeyer bij Oranje, dat is makkelijk. Ik ga vol voor mijn Olympische droom”.

Lees hier ook de samenvatting van de wedstrijd Nederland tegen België

Bekijk hier de tussenstand, speelschema en topscorers van de FIH Pro League 2021-2022

Reageer