Oranje heren krijgen lesje effectiviteit in kwartfinale

De Nederlandse heren zijn er donderdagochtend niet in geslaagd de halve finale van de Champions Trophy te bereiken. Ondanks groot veldoverwicht van Oranje bleek Pakistan vele malen effectiever en daardoor verloor de ploeg van bondscoach Max Caldas met 2-4. 

Oranje nederland Hertzberger heren WK RU
Hertzberger opende de score voor Oranje. Credit: Roel Ubels

Oranje kende een vliegende start in deze kwartfinale en wist al na vijf minuten via Jeroen Hertzberger de leiding te nemen. De aanvaller baande zich knap een weg door de cirkel om de bal vervolgens hard langs keeper Butt te schieten. Slechts een minuut later leek Mink van der Weerden deze voorsprong te verdubbelen maar door een knappe redding van de Pakistaanse lijnstop bleef de 1-0 in tact. Gezien het grote veldoverwicht van Nederland kwam de goal die Muhammad Tousiq vervolgens vroeg in het tweede kwart maakte enigszins uit de lucht vallen. Na een snelle counter kon Bhutta van dichtbij de bal langs keeper Jaap Stockmann tikken en ondanks het 78% balbezit kon Oranje ook niet voorkomen dat de Pakistanen via een rake corner op slag van rust zelfs de leiding wisten te nemen.

Toen de tweede helft negen minuten oud was leek Nederland weer orde op zaken te stellen. Op knap aangeven van Rogier Hofman was het Constantijn Jonker die de 2-2 binnen gleed. Het vierde kwart bleek Oranje uiteindelijk echter de das om te doen. De ploeg van Max Caldas moest door een gele kaart voor Sander Baart de eerste tien minuten van dit slotkwart met een man minder spelen en zag Pakistan daarin het verschil maken. Dat drie van de drie strafcorners binnen vlogen hielp daarbij ook zeker mee. Na een rake treffer van Muhammad Irfan en een rake tip-inn van OZ’er Muhammad Rizwan keek Oranje met nog enkele minuten te spelen tegen een 2-4 achterstand aan die het niet meer wist weg te poetsen.

Ondanks het grote veldoverwicht verliest Nederland de kwartfinale en zal het zaterdag en zondag spelen om plek vijf tot en met acht.

Comments (8)

 1. Wat een blamage, 2x verliezen van landen die al 20 jaar niet meedoen om de prijzen.

 2. Tijd voor een nieuwe bondscoach ??

 3. Hopen dat dit aan een vernieuwde kwaliteit van Paki en India hockey ligt. Ik heb ze gemist

 4. Welcome back!

  Hoop echt dat India en Pakistan weer aan kunnen gaan haken en dat dit geen incident is…ben alleen bang van wel.

 5. kunnen we nu eindelijk allemaal toegeven dat Pruyser op het moment een internationale nul. Galema hebben we ook weer niet gezien. Schuurman en van Puffelen zijn al beter. Havenga moet zijn voeten leren beschermen.

 6. Het Nederlands team is nagenoeg een groot eenheidsworst. Je hebt een sterke strafcorner en daarnaast heb je Robert Kemperman, Robert v.d Horst en Sander de Wijn. De rest is louter middelmaat op internationaal niveau…

 7. @Ted: misschien is dat inderdaad het probleem, er is geen natuurlijke leider in het veld.

  Overigens vond ik Kemperman, vd Horst en de Wijn dit toernooi ook zeer tegenvallen..

 8. @ted, zo goed is de corner duidelijk niet, er is veel te weinig uit gescoord terwijl Mink veel beter kan…

Reageer