Oranje heren winnen brons ten koste van Australië op WK Hockey | Hoofdklasse Hockey Nederland
Oranje wint de bronzen medaille op het WK Hockey 2023.

Oranje heren winnen brons ten koste van Australië op WK Hockey

De Oranje-heren hebben de bronzen medaille gepakt door in de troostfinale Australië met 3-1 te verslaan. Australië begon sterk, maar het fris spelende Oranje was vooral in het derde kwart dominant.

Nederland en Australië zouden vandaag gaan bepalen wie de bronzen medaille op het WK Hockey zou veroveren. Op het afgelopen WK Hockey speelden beide teams ook tegen elkaar. In de halve finale verloor Oranje toen met shoot-outs. Vandaag beloofde de ontmoeting Australië tegen Oranje een spannende te gaan worden.

Oranje kwam wederom met een jong team op de proppen. Pirmin Blaak mocht als sluitpost gewoon weer op de goal staan. Jasper Brinkman en Dennis Warmerdam bleven op de tribunes zitten, zij hebben dit WK geen minuten mogen maken.

Sterk Australië

Australië schoot goed uit de startblokken en zette Oranje onder druk. De eerste strafcorner was meteen raak. Jeremy Hayward kon met een kanonskogel Pirmin Blaak onder vuur nemen. Doelpunt, zijn negende van het toernooi. In zijn 200ste interland, scoorde Hayward zijn 100ste doelpunt. Een mooi moment voor het strafcornerkanon die met zijn doelpunt nu alleen topscorer is op het WK Hockey.

Oranje had moeite om mee te gaan in het spel. Het duurde dan ook tot in het tweede kwart dat de eerste echte kansen ontstonden. Jip Janssen mocht aanleggen voor een corner. Zijn schot was te makkelijk.

Justen Blok speelde een sterke wedstrijd tijdens de troostfinale op het WK Hockey.
Justen Blok speelde een sterke wedstrijd tijdens de troostfinale op het WK Hockey. Foto: WorldSportPics

Flitsend Oranje

In het derde kwart begon Oranje sterk en kreeg het meerdere corners. De eerste twee pogingen werden door de Australische verdediging er goed uit gelopen. Bij de derde poging was het raak. Jip Janssen scoorde zijn achtste doelpunt van het toernooi.

Daarmee was het nog niet afgelopen. Nederland kroop niet in haar schulp en bleef druk zetten. Het zorgde ervoor dat Australië moeite had de bal in de ploeg te houden. Zo ook in de 34ste minuut. Slecht verdedigend werk, zorgde voor een snelle counter. Brinkman werd ingespeeld die het laatste tikje voorbij de uitkomende keeper kon geven. Een voorsprong in de wedstrijd voor Oranje.

Brinkman

Daarmee was de koek nog niet op. Oranje bleef sterk spelen en Australië onder druk houden. In de 40ste minuut scoorde de aanvoerder zijn tweede van de wedstrijd. Het was het zevende doelpunt van het toernooi voor de aanvaller van Oranje.

Thierry Brinkman scoort twee keer in de troostfinale van het WK Hockey.
Thierry Brinkman scoort twee keer in de troostfinale van het WK Hockey. Foto: WorldSportPics

Het laatste kwart was het wederom Oranje die het beste van het spel had. Kansen ontstonden, toch viel er geen doelpunt. Een gele kaart voor Thijs van Dam zorgde voor een soort van spanning in de 52ste minuut. Maar meer dan het behalen van een aantal strafcorners voor Australië zat er niet in. Oranje won en behaalde daarmee een prachtige bronzen medaille.

Bekijk hier de liveblog van de wedstrijd Australië tegen Nederland

Foto: WorldSportPics

Comments (1)

  1. Danielle Geraets

    Gefeliciteerd. TEAM NL😊
    De derde plaats, 👌 Brons, goed verdiend!
    Groet, Danielle Geraets

Reageer