Oranje hockeydames winnen, maar de vraag is of het plezier in spel terug is | Hoofdklasse Hockey Nederland
De oranje hockeydames wonnen vandaag voor de tweede keer op rij van de Verenigde Staten.

Oranje hockeydames winnen, maar de vraag is of het plezier in spel terug is

Het Nederlands elftal heeft voor de tweede keer op rij gewonnen van de Verenigde Staten. In een goed gevuld Wagener Stadion werd het verschil eigenlijk al in de eerste helft gemaakt. De dames liet in de eerste helft een matig spel met weinig kansen zien. In de tweede helft ging het niveau omhoog en werd de score door de oranje hockeydames opgevoerd, toch is de de vraag of de ruime uitslag plezier bij de dames heeft gegeven.

Het Nederlands elftal speelde vandaag met Tessa Clasener, Pleun van der Plas en Marente Barentsen. Het drietal was gisteren reserve. Fiona Morgenstern kreeg van bondscoach Jamilon Mülders door haar sterke optreden van zaterdag opnieuw de kans zich te laten zien.

Een vergelijkbaar spelbeeld kregen de Oranje-fans vandaag voorgeschoteld in het Wagener Stadion. De Nederlandse dames dicteerden het spel en de Verenigde Staten probeerden de gelederen dicht te houden. Toch vielen al snel de eerste corners. Fiona Morgenstern kon slim een voetje van een tegenstander vinden. De sleep van Matla ging naast de goal. De tweede corner voor Oranje was wel raak. Yibbi Jansen sleepte de bal links op de plank. De drie pogingen van gisteren mislukten allemaal, vandaag was het wel raak. Oranje kwam op voorsprong uit een corner.

Veel strafcorners

Het werd wederom de wedstrijd van de vele strafcorners. Op zaterdag kreeg Oranje negen corners, één daarvan werd er verzilverd. Vandaag moest er wat worden gedaan aan dit lage rendement. Corner vier werd in het tweede kwart met een mooie lage flats omgetoverd tot doelpunt. Renee van Laarhoven, die bij haar ploeg SCHC en Oranje een sterke indruk achter laat, was de gevierde vrouw. Haar tweede poging, corner nummer 6 was wederom een flats, maar werd gestopt op de doellijn.

Nederland kreeg in totaal acht strafcorners in de eerste helft. De laatste poging was weer raak, Yibbi Jansen scoorde voor de tweede keer, waardoor de score vlak voor de rust naar 3-0 werd getrokken.

Hoogtepunt

Frederique Matla zorgde in het begin van het derde kwart voor een hoogtepunt in de wedstrijd. Vanuit een moeilijke hoek kon zij via haar forehand de lange kruising van het Amerikaanse doel vinden. Keepster Bing hoorde de bal alleen maar voorbij suizen.

De 5-0 kwam van Joosje Burg, van dichtbij flatste zij de bal in de lange hoek. De 6-0 werd een paar minuten later gescoord. Een schitterend backhandschot van Matla, die puur op techniek werd geschoten, verdween in het dak van de goal.

Slotakkoord

Man-of-the-match was vandaag Yibbi Jansen. In het laatste kwart liet de middenveldster zien wat zij in haar mars heeft. Nadat zij drie man had uitgespeeld, kon zij de vrije Lidewij Welten op de stip vinden. Voor de ervaren Welten een koud kunstje om de bal in de lange hoek te tippen.

Freeke Moes kwam in de 52ste minuut met een hoogstandje. Door goed doorzettingsvermogen, zette zij zichzelf alleen voor keepster Bing. De 8-0 werd uitbundig door de Oranje-dames gevierd. De 9-0 kwam op naam van Joosje Burg. Een splijtende pass van Xan de Waard zette Burg alleen voor de keepster. Op snelheid ontweek zij de uitkomende Bing. De 10-0 werd wederom gescoord door de beste vrouw van het veld. Via de strafcorner van Jansen werd de onderkant van de lat gevonden.

De oranje hockeydames zijn naarstig op zoek naar het maken van meer plezier met elkaar. Ondanks de ruime overwinning, blijft natuurlijk de vraag of de dames echt weer hebben genoten van het hockeyspel. Desalniettemin, de resultaten zijn goed, waardoor Oranje eerste staat in de FIH Pro League.

Reageer