Oranje niet verder dan een gelijkspel tegen Groot-Brittannie op Olympische Spelen - Hoofdklasse Hockey Nederland
Robbert Kemperman vraagt zich af waarom het niet wil op de Olympische Spelen.

Oranje niet verder dan een gelijkspel tegen Groot-Brittannie op Olympische Spelen

De Nederlandse hockeyheren hebben in hun vierde duel weer averij opgelopen. Een 2-0 voorsprong van Oranje tegen Groot-Brittannie, werd door de Britten later omgezet in een 2-2 gelijkspel op de Olympische Spelen.

Een voorsprong tegen de Britten kwam er. Thierry Brinkman, die al vaker van zich liet horen dit toernooi, zette Oranje op een 1-0 voorsprong. Niet veel later viel de 2-0. Jip Janssen scoorde dit toernooi nog niet, maar verdubbelde in de 31ste minuut de voorsprong.

Thierry Brinkman scoort de 1-0 tegen Groot-Brittannie op de Olympische Spelen.
Thierry Brinkman scoort de 1-0 tegen Groot-Brittannie op de Olympische Spelen. Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

Gelijkspel

Het duurde tot het laatste kwart voordat Groot-Brittannie terug kon komen. Strafcornerspecialist Sam Ward zorgde in de 52ste minuut en in de 57ste minuut ervoor, dat Groot-Brittannie knap op gelijkspel kon komen. In de rest van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

Sam Ward scoort twee keer voor Groot-Brittannie tegen Oranje op de Olympische Spelen. Foto: World Sport Pi
Sam Ward scoort twee keer voor Groot-Brittannie tegen Oranje op de Olympische Spelen. Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

Door het gelijke spel, lijkt het erop dat de heren vierde gaan worden in de poule. Hierdoor zal het in de volgende ronde zomaar eens kunnen opnemen tegen Australië. Komend weken hebben de Nederlandse heren nog één kans om van deze vierde plek af te komen. Hiervoor zal er gewonnen moeten worden van Duitsland.

Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

Reageer