Oranje-Rood speelster LeClef kijkt uit naar ontmoeting met Nederland - Hoofdklasse Hockey Nederland
Pauline LeClef plaatste zich met België voor de halve finale van het EK.

Oranje-Rood speelster LeClef kijkt uit naar ontmoeting met Nederland

De Belgische hockeydames hebben een prachtig resultaat geboekt door de halve finales van het EK Hockey te halen. Met Hoofdklasse speelster Pauline LeClef, zorgen de Belgische Red Panthers, dat zij sinds een lange tijd weer in de eindfase van een groot toernooi staan.

Het was spannend tot de laatste minuut. Even leek het erop dat heel België in rouw werd gedompeld, want met nog vijf minuten op de klok scoorden de Engelsen. 1-0 en uitschakeling voor de halve finale leek een feit.

WK Hockey 2022

Nog een keer moedigde bondscoach Raoul Ehren haar ‘meisjes’ aan. Met nog drie minuten op de klok werd er knap een strafcorner versierd. Stephanie Vanden Borre bedacht zich niet en met een knappe flats, verschalkte zij keepster Maddie Hinch. Engeland kwam de klap niet meer te boven. Het Belgische publiek ging uit haar dak, de dames hadden het geflikt. De voor Oranje-Rood spelende Pauline LeClef kon na de wedstrijd haar geluk niet op: “Het was ontzettend spannend. We moesten de laatste minuten met 10 man spelen door een groene kaart. En toen kwamen we ook nog met 1-0 achter. Vroeger hadden we nog wel eens de neiging om dan ‘de kopjes’ te laten hangen. Tegenwoordig blijven we tot de laatste seconde doorvechten. Met resultaat! Ik kan mijn geluk niet op. Niet alleen plaatsen we ons voor de halve finale, ook mogen we naar het WK Hockey 2022”.

En inderdaad, de beste vier ploegen van het EK (Nederland, Duitsland, Spanje en België), mogen in 2022 naar het WK Hockey. Dit toernooi wordt in Spanje en in Nederland gespeeld.

Halve finale

De Belgische dames staan twaalfde op de wereld ranglijst. Maar als je de afgelopen dagen de wedstrijden van België hebt bekeken, is dat niet de plaats waar de dames horen te staan. Met een brede grijs legt LeClef uit: “Bijna was ons hele toernooi verpest, maar gelukkig staan we vrijdag in de halve finale tegen Nederland. Een spannende wedstrijd, maar niet onmogelijk. Als wij degelijk kunnen spelen, denk ik dat we een kans hebben. Tegen Nederland hebben we niets te verliezen. Zij moeten komen. Als we zo spelen als vandaag, kunnen we het hen moeilijk maken. Als Nederland teveel ruimte krijgt, dan gaan we het moeilijk krijgen.

BEKIJK OOK:
Nieuwkomer LeClef moet bij de Belgische grens aantonen dat zij in Nederland traint.

Oranje-Rood

Afgelopen seizoen kwam Pauline LeClef over van België naar Nederland. Maar ook komend jaar zullen we op de Nederlandse hockeyvelden gaan genieten van de halve finaliste Pauline LeClef. De 26-jarige Belgische blijft namelijk nog een jaar bij Oranje-Rood spelen: “Ik blijf 100% zeker. Het was echt super leuk, ondanks de coronacrisis. De ploeg is geweldig en we gaan lekker verder bouwen. Ik merk dat ik veel heb kunnen leren. Eerst gaan we vrijdag genieten, ik hoop dat we alle Belgische fans een prachtige avond kunnen bezorgen komende vrijdag”.

Reageer