Oranje slaat flater en verliest in de FIH Pro League van India - Hoofdklasse Hockey Nederland
Jeroen Hertzberger juicht na zijn doelpunt.

Oranje slaat flater en verliest in de FIH Pro League van India

 

Het Nederlands elftal van Max Caldas heeft vandaag haar eerste wedstrijd in de FIH Pro League met grote cijfers verloren. Oranje kon in het tweede kwart nog terugkomen van een achterstand, maar moest in het derde en vierde kwart in India haar meerdere erkennen. Oranje werd op een forse nederlaag getrakteerd. 

Het was Oranje die in de eerste minuut al achter de feiten aan moest lopen. Gurjant Singh kon een snelle aanval van India gemakkelijk binnen prikken. Ook in de twaalfde minuut was het raak voor de thuisploeg. Rupinder Singh kon door middel van een strafcorner scoren. India leidt in het eerste kwart met 2 – 0.

Toch kon Nederland in het tweede kwart veerkracht tonen. Met 66% balbezit is Oranje opeens sterker dan de tegenstander. 14 cirkelpenetraties volgen er en Jip Janssen is in de eerste strafcorner meteen succesvol. Met een droge sleep legt hij de bal op de plank. Jeroen Hertzberger scoort vlak voor de rust met een mooie tip-in de 2 – 2.

Na de rust is het India die het tempo meteen opvoert. Nederland kan daar niets tegenover zetten en staat meteen met de rug tegen de muur. Het duurt dan ook niet lang voordat Mandeep Singh scoort. Een mooi schot gaat in de lange hoek van keeper Blaak. Ook na dit doelpunt is het India die het derde kwart regeert. Nederland kan er niet meer uitkomen en speelt een passieloos en zwak derde kwart. India blijft drukken en in de 37ste minuut werd er weer gescoord. Nederland lijkt op een onoverbrugbare achterstand te staan.

In het vierde kwart is er maar een ploeg die laat zien dat ze willen winnen. India blijft drukken en creëert veel cirkelpenetraties. Deze cirkelpenetraties worden vaak beloond met een strafcorner. Dat India ook goed is in het aanvragen van de video, blijkt wel uit de cijfers. Alle vijf de aanvragen in de wedstrijd werden gehonoreerd. Een van deze aanvragen zorgde ervoor dat Rupinder Singh in de 46ste minuut de 5 – 2 door middel van een strafcorner mocht scoren. Ook na dit doelpunt bleef Oranje passieloos en mat spelen. De ploeg van Caldas lijkt elkaar totaal nog niet te kunnen vinden. Oranje verliest terecht van India en zal haar wonden snel moeten likken. Billy Bakker: ‘We moeten focussen op onze eigen wedstrijd. We speelden een kwart erg goed. Maar de rest van de wedstrijd speelden we erg matig. India verdiende het om te winnen’.

Morgen staat de tweede wedstrijd tegen India op het programma.

Lees hier het LIVE verslag van de wedstrijd India tegen Nederland

Reageer