Oranje-teams verdedigen over vijf maanden titel op EK Hockey | Hoofdklasse Hockey Nederland
worden gebruikt voor het EK Hockey 2023.

Oranje-teams verdedigen over vijf maanden titel op EK Hockey

Over precies vijf maanden gaat het gebeuren. Het EK Hockey 2023 gaat van start in het Duitse Mönchengladbach. Niet alleen staat er een Olympisch ticket op het spel. De Nederlandse heren en dames zullen ook hun Europese titel gaan verdedigen.

Drie op een rij

De Oranje dames zijn ook dit jaar weer het te kloppen team. Maar liefst drie edities op rij wonnen de dames. Ook dit jaar lijkt er weinig aan de hand te zijn. Het gat met de rest van Europa is groot. De Belgische, Britse en Duitse dames proberen het gat te dichten. Dit lukt nog niet. Over vijf maanden kunnen de kaarten anders geschud zijn.

BEKIJK OOK:
Speelschema, standen en uitslagen EK Hockey 2023 voor dames

Oranje-heren verdedigen titel

Opvallend genoeg wonnen ook de Oranje heren de Europese titel in 2021. Dit terwijl het spel vaak niet om aan te zien was. In de halve finale werd België knap aan de kant gezet. In de finale was Oranje te sterk voor Duitsland. Dit toernooi stond oud-bondscoach Max Caldas nog aan het roer. Tegenwoordig coacht de leermeester de Spaanse heren. Met succes. Spanje staat in de FIH Pro League bij de beste drie teams. De Oranje-heren mistten een medaille op het WK Hockey, maar zullen dit jaar gebrand zijn op de Europese titel.

BEKIJK OOK:
Speelschema, standen en uitslagen EK Hockey 2023 voor heren

Olympisch ticket

Niet alleen strijden de teams om de Europese titel, ook zal het eerste ticket voor de Olympische Spelen in Parijs 2024 worden uitgedeeld. De winnaar van het EK hockey plaatst zich automatisch voor de Spelen. Er staat dus veel op het spel.

Stadion

Het ‘Hockeypark’ in Mönchengladbach zal het decor zijn voor het EK Hockey later dit jaar. In totaal zullen 9.500 fans welkom zijn op het SparkassenPark in Mönchengladbach. Ter vergelijking, de finale van het WK Hockey dames (uitverkocht) in Terrassa, bood plaats aan 11.500 toeschouwers.

Bekijk hier ook het speelschema en de poules van het EK Hockey 2023

worden gebruikt voor het EK Hockey 2023.
worden gebruikt voor het EK Hockey 2023. Roel Ubels

Reageer