Oranje-trein dendert door richting finale | Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranje-trein dendert door richting finale

De Oranje-trein van Alyson Annan kende in de halve finale van de Olympische Spelen geen enkel probleem met Groot-Brittannië en dendert met speels gemak door naar de finale. Speelster van de wedstrijd werd Felice Albers met twee doelpunten.

Voor de Nederlandse dames was het vannacht erop of eronder. Gewonnen moest er worden om een plek in de finale af te dingen. Tegen Groot-Brittannië kende Oranje eerder dit jaar al problemen in de FIH Pro League. Toentertijd zagen de Britse dames kansen om van Oranje te winnen. Oranje had zich in het verleden al eens eerder verslikt in de Britse dames. In de finale van de Olympische Spelen van 2016 verloren de dames van de westerburen.

Eva de Goede loopt voorop bij de line-up van Oranje.
Eva de Goede loopt voorop bij de line-up van Oranje. Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

Openingsdoelpunt

Oranje begon sterk aan de wedstrijd, maar moest wachten op het tweede kwart voordat de score kon worden geopend. De sterk spelende Felice Albers noteerde doelpunt vijf van het toernooi. Nog in dezelfde minuut was het wederom feest aan Oranje-zijde. Marloes Keetels verdubbelde de score.

De drie tegen nul viel al snel in het derde kwart. Een strafcorner van Caia van Maasakker werd door Maria Verschoor prachtig binnen getipt. Vlak voor keepster Maddie Hinch legde zij haar stick plat, waardoor de bal in het dak van het doel verdween.

Xan de Waard in actie met Susannah Townsend.
Xan de Waard in actie met Susannah Townsend. Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

Topscorers

Ook voor de 4-0 hoefde niet lang gewacht te worden. Een voorzet vanaf de hoekvlag van Marloes Keetels werd knap door Felice Albers binnen getipt. Haar zesde van het toernooi.

Groot-Brittannië kon iets terug doen. Een strafcorner in de 41ste minuut van Ansley werd aangeraakt door de eerste uitloopster. Uiteindelijk verdween de bal in de goal.

In het vierde kwart was het topschutter Frederique Matla met haar negende van het toernooi. Een zevende strafcorner van de wedstrijd verdween achter de grabbelende keepster Maddie Hinch.

De sleep van Frederique Matla leverde vandaag niets op.
De sleep van Frederique Matla werd de 5-1 in de wedstrijd. Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

Nederland bleef sterk spelen en Groot-Brittannië onder druk zetten. In tegenstelling tot de poulewedstrijd, kregen de Britse dames vandaag geen enkele kans om tot een stunt te komen. De Oranje-trein kende weinig problemen in de halve finale van de Olympische Spelen en mag later vandaag gaan kijken wie zij gaan treffen in de finale.

Vanmiddag staat de wedstrijd Argentinië tegen India op het programma. De winnaar van deze wedstrijd neemt het vrijdag in de finale op tegen Oranje.

Foto: World Sport Pics / Frank Uijlenbroek

Reageer