Oranjedames boeken tweede oefenzege

De Oranjedames hebben ook de tweede wedstrijd op het International Festival of Hockey gewonnen. Na de zege op Australië (2-0) werd donderdag in Melbourne met 6-1 gewonnen van Japan.

Nederland kende een prima start tegen Japan. Al na vier minuten bracht Kelly Jonker Oranje op voorsprong, een marge die twee minuten later werd verdubbeld door Lidewij Welten. Vervolgens tilden Maartje Krekelaar en opnieuw Jonker de stand na een kwartier spelen naar 4-0. Daarmee was de honger van Oranje nog niet gestild, want nog voor rust maakte Welten er met twee doelpunten 6-0 van. Na rust was alleen Japan trefzeker. Yuri Nagai zete met haar doelpunt de eindstand op het bord.

Verenigde Staten

Oranje speelt zaterdag nog tegen de Verenigde Staten. Daarna staan zondag de finale en de strijd om het brons op het programma.

Het vierlandentoernooi in Melbourne geldt als voorbereiding op de Hockey World League Final, die op 17 november begint in het Nieuw-Zeelandse Auckland. In de groepsfase speelt Nederland tegen Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Zuid-Korea. In de andere poule zitten Argentinië, Engeland, China en Duitsland.

Nederland-Japan 6-1
4.Kelly Jonker 1-0 (sc)
6.Lidewij Welten 2-0
10.Maartje Krekelaar 3-0
15.Kelly Jonker 4-0
24.Lidewij Welten 5-0
26.Lidewij Welten 6-0
37.Yuri Nagai 6-1

Reageer

Contact Us