Oranjedames hebben geen moeite met Spanje - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranjedames hebben geen moeite met Spanje

De Oranjedames zijn het olympisch toernooi begonnen met een ruime overwinning op Spanje (5-0). Het was ook de verwachting dat Nederland sterker zou zijn dan de Spaanse ploeg. Onlangs werd er in Breda met 3-0 gewonnen en vorig jaar was Oranje op het EK met 8-0 te sterk voor Spanje.

Na een eerste kans van Kitty van Male, die de bal met de backhand over het doel sloeg, kreeg Spanje de eerste corner van de wedstrijd. Eva de Goede kreeg de bal tegen haar lichaam toen ze kwam inglijden. De speelster van Amsterdam kampte afgelopen week met een liesblessure, maar was fit genoeg om mee te doen.

Oranje opent score

De strafcorner van Lola Riera werd door keepster Joyce Sombroek tot lange corner verwerkt. Het was Nederland dat de score opende in het eerste kwart. Maartje Paumen sloeg van achteruit de bal in de cirkel, die werd verlengd door Marloes Keetels waarna Lidewij Welten het laatste tikje gaf.

Het tweede kwart was nog maar net begonnen of de stand was al 2-0. De treffer was bijna identiek aan het eerste doelpunt. Caia van Maasakker sloeg de bal vanaf rechts in de cirkel. Laurien Leurink veranderde de bal net genoeg van richting waardoor de Spaanse keepster Maria Lopez de Quilaz kansloos was.

Wedstrijd voor rust beslist

Niet veel later tekende Keetels voor 3-0. De speelster van Den Bosch werd aangespeeld door Maria Verschoor en haalde vervolgens vanaf de kop van de cirkel doeltreffend uit. Nog voor rust tilde Maartje Paumen uit een strafcorner, die eerste van Nederland, de score naar 4-0.

In het derde kwart werd niet gescoord. Welten kreeg wel een goede kans, maar haar schot werd gestopt door Lopez de Quilaz. Ook Leurink slaagde er niet in om de Spaanse keepster te verschalken. Spanje kreeg twee strafcorners, maar die leverden niets op. Daarnaast reageerde Sombroek adequaat op een inzet van Rocio Ybarra.

Paumen bepaalt eindstand

De wedstrijd was allang gespeeld, maar in dat laatste kwart scoorde Nederland nog een keer. De vijfde treffer kwam op naam van Paumen, die opnieuw een corner verzilverde. En dat was ook de eindstand.

Nederland-Spanje 5-0 (4-0)
1-0 Lidewij Welten
2-0 Laurien Leurink
3-0 Marloes Keetels
4-0 Maartje Paumen (sc)
5-0 Maartje Paumen (sc)

Lees hier de round-up van de andere wedstrijden van het olympisch hockeytoernooi

Bekijk hier de stand van zaken in de poules

Reageer