Oranjedames laten zege glippen tegen Nieuw-Zeeland

De Oranjedames hebben vrijdag met 1-1 gelijkgespeeld tegen Nieuw-Zeeland. Nederland moest een minuut voor tijd de gelijkmaker incasseren. De remise betekent het eerste puntenverlies voor Oranje.

De eerste kansen van de wedstrijd waren voor Nederland. De eerste twee strafcorners leverden niets op en een schot van Lidewij Welten zeilde voor het Nieuw-Zeelandse doel langs. Ook in het tweede kwart mocht Maartje Paumen aanleggen voor een corner. Haar schot werd door de keepster Sally Rutherford gekeerd waarna de rebound terechtkwam bij Naomi van As, die de bal echter naast tikte.

Voorsprong

Nadat Nieuw-Zeeland een corner verprutste, kwam Nederland op voorsprong. Paumen pushte via de paal de vierde Nederlandse corner binnen.

Na rust kenden de Black Sticks een sterke periode. Olivia Merry zag haar schot worden gekeerd door keepster Joyce Sombroek en de vrijstaande Charlotte Harrison miste de rust aan de bal en schoot hoog over. Even later moest Sombroek opnieuw handelend optreden bij een kans van Gemma Flynn.

Paal

In het laatste kwart was Nederland dichtbij de 2-0, maar het schot van Ellen Hoog belandde op de paal. De paal stond even later de gelijkmaker van Nieuw-Zeeland in de weg. Anita McLaren pushte de corner op het houtwerk.

Met nog iets meer dan een minuut te spelen kwam Nieuw-Zeeland alsnog op gelijke hoogte. De bal werd in de cirkel gespeeld, waarna Kayla Whitelock hard uithaalde en Sombroek voor het eerst kansloos liet. Het punt was voor de Black Sticks voldoende om zich te plaatsen voor de kwartfinales.

Nieuw-Zeeland-Nederland 1-1(0-1)
0-1 Maartje Paumen (sc)
1-1 Kayla Whitelock

Meer op Hoofdklassehockey.nl:
Lees hier het verslag van het duel van de Oranjedames tegen China

Lees hier het verslag van het duel van de Oranjedames tegen Zuid-Korea

Lees hier het verslag van het duel van de Oranjedames tegen Spanje

Lees hier de round-up van de andere wedstrijden van het olympisch hockeytoernooi

Bekijk hier de stand van zaken in de poules

Comments (1)

  1. Ten overvloede: zwaar onder niveau. Maakt overtrainde indruk.
    Iets beter eten misschien.

Reageer

Contact Us