Oranjedames ook ruim langs Zuid-Korea

De Oranjedames hebben maandag ook de tweede groepswedstrijd op de Olympische Spelen gewonnen. In Rio de Janeiro werd Zuid-Korea met 4-0 verslagen. Nederland opende zondag het toernooi met een 5-0 overwinning op Spanje.

Het initiatief na de afslag lag bij Nederland. Het zette druk op de Zuid-Koreaanse verdediging en dat leidde tot de openingstreffer van Kelly Jonker. Dankzij het doorjagen van Lidewij Welten kwam de bal via de stick van de Bossche aanvalster bij Jonker terecht, die uithaalde: 1-0.

Overwicht

Oranje had in de eerste twee kwarten een enorm overwicht. De Zuid-Koreanen kwamen nauwelijks op de Nederlandse helft. Vlak voor rust maakte Jonker haar tweede doelpunt. De speelster van Amsterdam was het eindstation van een mooi aanval die door Kitty Van Male werd opgezet, waarna Laurien Leurink Jonker in stelling bracht.

Na rust toonde Zuid-Korea wat meer aanvallende intenties en liet zich wat vaker zien op de vijandelijke helft. Hierdoor kwam er meer ruimte voor Oranje. Nadat een strafcornervariant niet het gewenste resultaat opleverde voor Nederland, was het wel raak bij de volgende corner.

Opnieuw Kelly Jonker

Omdat Maartje Paumen niet in het veld stond, nam Willemijn Bos, die haar honderdste interland speelde, de honneurs waar. De verdediger flatste de bal richting doel die vervolgens door Jonker in het doel werd getipt.

Een minuut na de start van het laatste kwart stond de 4-0 op het bord. Na goed storend werk van Leurink werd Carlien Dirkse van den Heuvel aangespeeld, die raak schoot. Oranje kreeg vervolgens nog twee corners, maar het lukte Paumen niet om deze te verzilveren en een inzet van Ellen Hoog ging hoog over. Zuid-Korea kreeg ook nog een mogelijkheid. Het schot van Lyoung Han werd door keepster Joyce Sombroek gekeerd.

Nederland-Zuid-Korea 4-0 (2-0)
1-0 Kelly Jonker
2-0 Kelly Jonker
3-0 Kelly Jonker
4-0 Carlien Dirkse van den Heuvel

Meer op Hoofdklassehockey.nl:
Lees hier het verslag van het duel van de Oranjedames tegen Spanje

Lees hier de round-up van de andere wedstrijden van het olympisch hockeytoernooi

Bekijk hier de stand van zaken in de poules

Reageer

Contact Us