Oranjedames ook veel te sterk voor Verenigde Staten

De Oranjedames hebben de finale bereikt van het International Festival of Hockey in Melbourne. De ploeg van bondscoach Alyson Annan won zaterdag de laatste groepswedstrijd van de Verenigde Staten met 6-1.

Treffers van Laurien Leurink, Ireen van den Assem, uit een strafcorner, en Kelly Jonker zetten Oranje in de eerste twee kwarten op het goede spoor. Caitlin van Sickle deed voor het rustsignaal uit een strafcorner nog iets terug voor de Verenigde Staten.

Grootste zege op VS

Na rust bouwden de Oranjedames de marge uit naar 6-1 via doelpunten van Carlien Dirkse van den Heuvel, opnieuw Van den Assem vanaf de kop van de cirkel en Frédérique Matla. Julia Remmerswaal stonde de gehele wedstrijd onder de lat.

Met de 6-1 boekte Nederland de grootste overwinning ooit op de Verenigde Staten. In de finale speelt Oranje tegen Japan, dat eerder ook met 6-1 werd verslagen. De Verenigde Staten speelt met Australië om het brons.

Voorbereiding op HWL

Het vierlandentoernooi in Melbourne geldt als voorbereiding op de Hockey World League Final, die op 17 november begint in het Nieuw-Zeelandse Auckland. In de groepsfase speelt Nederland tegen Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Zuid-Korea. In de andere poule zitten Argentinië, Engeland, China en Duitsland.

Nederland-Verenigde Staten 6-1
10.Laurien Leurink 1-0
19.Ireen van den Assem 2-0 (sc)
28.Kelly Jonker 3-0
29.Caitlin van Sickle 3-1 (sc)
40.Carlien Dirkse van den Heuvel 4-1
41.Ireen van den Assem 5-1 (sc)
47.Frédérique Matla 6-1

Reageer

Contact Us