Oranjedames opnieuw ruim langs de Verenigde Staten

De Oranjedames hebben ook hun derde duel van het vierluik tegen de Verenigde Staten gewonnen. In Palo Alto was de ploeg van bondscoach Alyson Annan maandag met 7-1 te sterk. Zondag werd met 7-2 gewonnen van de Amerikaanse ploeg en ook het eerste duel werd in winst omgezet: 4-0.

Na een doelpuntloos eerste kwart kwam Nederland op voorsprong door een benutte strafcorner van Ireen van den Assem. Maria Verschoor verdubbelde voor rust de score met een rake backhand. Al snel in het derde kwart nam Oranje afstand van de Verenigde Staten. Verschoor maakte haar tweede van de avond en stond daarna aan de basis van Oranjes vierde doelpunt. Haar voorzet werd bij de paal binnengetikt door Margot Zuidhof.

Opnieuw zeven treffers

Margot van Geffen tilde vervolgens de stand naar 0-5, waarna Lauren Moyer uit een strafcorner iets terugdeed voor de Verenigde Staten. In het laatste kwart scoorde Nederland tweemaal, beide keren uit een strafcorner. Van den Assem, haar tweede, en Yibbi Jansen waren trefzeker vanaf de kop van de cirkel.

Aanstaande woensdag sluit Nederland de oefencampagne tegen de Verenigde Staten af met de vierde en laatste interland. Het duel is live te volgen via de website van USA Field Hockey.

Verenigde Staten-Nederland 1-7 (0-2)

18.Ireen van Assem 0-1 (sc)
29.Maria Verschoor 0-2
31.Maria Verschoor 0-3
33.Margot Zuidhof 0-4
38.Margot van Geffen 0-5
42.Lauren Moyer 1-5 (sc)
49.Ireen van den Assem 1-6 (sc)
55.Yibbi Jansen 1-7 (sc)

Opstelling: Anne Veenendaal (K), Kitty van Male, Laurien Leurink, Carlien Dirkse van den Heuvel, Maria Verschoor, Lidewij Welten, Caia van Maasakker, Ireen van den Assem, Pien Sanders, Margot van Geffen, Eva de Goede.
Wissels: Marloes Keetels, Frédérique Matla, Laura Nunnink, Josine Koning (K), Famke Richardson, Yibbi Jansen, Margot Zuidhof.

Overzicht oefenduel:

Woensdag 31 januari 03.30 uur (Nederlandse tijd): Verenigde Staten – Oranjedames

Deze wedstrijd is live te volgen via usafieldhockey.com.

Reageer

Contact Us