Oranjedames revancheren zich tegen Duitsland

Foto © Gerrit van Keulen

Het Nederlands dameselftal heeft zondag de oefenwedstrijd tegen Duitsland winnend afgesloten. De dames van bondscoach Max Caldas waren in het Duitse Mainz met 4-2 te sterk voor onze oosterburen. Zaterdag verloor Oranje nog met 3-2 van de Duitse dames.

Ellen Hoog (foto) zette Nederland na dertien minuten spelen op een 1-0 voorsprong. In de 26e minuut stond de spits van Amsterdam aan de basis van de 2-0, haar voorzet werd Jennifer Plass in eigen doel gewerkt. Vlak voor rust scoorde Kim Lammers 3-0 waardoor Oranje met een ruime voorsprong ging rusten.

Vlak na rust maakte Carlijn Welten er ook nog 4-0 van waardoor de overwinning binnen was voor Nederland. Daar konden de twee tegentreffers van Duitsland niets meer aan veranderen.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Maktub

Het zou van sportiviteit en respect getuigen als men de moeite zou nemen om ook de namen van de goalscorers van de tegenstander te vermelden. De gewoonte om dat niet te doen is te genant voor woorden.

E.B.

Het systematisch herleiden van een wedstrijdverslag tot de namen van de doelpuntenmakers is nog veel ‘genanter’. Als men dan per se namen wil, geef dan ook die van de assist (iedere keer) en vermeld minstens een ander die een belangrijke impact had op de wedstrijd. Of vermeld gewoon scoreverloop zonder namen met meer uitleg over de wedstrijd zelf.
Maar in alle eerlijkheid dit is geen typisch verschijnsel op deze site, wel een fout die 99% van de dagbladen en websites maken.
Het herleiden van een wedstrijdverslag tot de doelpuntenmakers is onwaardig voor een reportage over een teamsport.
:-)

Paul

Alsof deze wedstrijden er toe doen.

Andere Paul

@ E.B. Volledig met je eens. Helaas is er geen kritische hockeypers die in staat is een objectief en als het nodig is een kritsch verslag te schrijven over hockeywedstrijden, spelers, coaches enz. Dat is jammer want er gebeurt zoveel meer dan alleen het scoren van doelpunten. En een aanvulling over het “genante” waar anderen hier over spraken, de glorie van de doelpuntmakers als er sprake is van een blunder van de tegenpartij. Het wordt tijd dat eigen doelpunten gewoon benoemd worden. Nu komen zel zelfs op het conto van de speler die een verkeerde voorzet geeft. Bij de CT hebben we dat meerdere keren kunnen zien.

Kenner?

Grappig hoe je de instelling van je team benoemt en vergelijkt met de instelling van de tegenstander:

Max Caldas over Oranje (in de ontmoetingen met Duitsland):

‘Iedereen was superscherp. Dat beloofde veel goeds voor de twee wedstrijden tegen Duitsland.’

Max Caldas over Duitsland:

Voor Duitsland was het doel van deze twee wedstrijden helder: ze wilden winnen. Ze speelden fanatiek en opgefokt.’

Als ik dit zo lees denk ik dat beide teams met dezelfde instelling aan de wedstrijden begonnen, maar natuurlijk moet je de instelling van de tegenstander wat kleineren Max????

hen was het doel van deze twee wedstrijden helder: ze wilden winnen. Ze speelden fanatiek en opgefokt, alsof het finales waren.’

Maktub

E.B. en Andere Paul,

Ben het met jullie eens. Maar als je wel de doelpuntenscorers van je eigen team vermeldt, geeft het wel een heel raar beeld als je niet die van de tegenstander noemt.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.