Oranjedames starten oefencampagne met zege

De Oranjedames zijn de voorbereiding op de Hockey World League Final (HWL) gestart met een overwinning. Australië werd woensdag in Melbourne met 2-0 verslagen tijdens het International Festival of Hockey.

Caia van Maasakker opende na negen minuten de score uit een strafcorner. Maartje Krekelaar, opgeroepen als vervangster voor de geblesseerde Kitty van Male, zette in het derde kwart de eindstand op het bord.

Tegenstanders

Morgen speelt Oranje tegen Japan en zaterdag is de Verenigde Staten de tegenstander. Daarna volgt op zondag de finale of de strijd om het brons.

Na het toernooi in Melbourne vliegt de ploeg van bondscoach Alyson Annan door naar het Nieuw-Zeelandse Auckland, waar van 17 tot en 26 november de Hockey World League Final wordt afgewerkt. In de groepsfase speelt Nederland tegen Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Zuid-Korea. In de andere poule zitten Argentinië, Engeland, China en Duitsland.

Australië-Nederland 0-2
9.Caia van Maasakker 0-1 (sc)
36.Maartje Krekelaar 0-2

Comments (2)

  1. Was een aardige wedstrijd om te zien met regelmatig ,ondanks de jetlag, verfrissend spel. De Aussies kwamen maar heel even in hun spel in het 2e en 4e kwart.
    Had uiteindelijk ook zo 4-0 kunnen zijn. Keepster Josine Koning heeft een paar mooie (schijn) reddingen verricht.De Aussiekeepster had het maar druk.

  2. Fan van Hockey

    Super!

Reageer

Contact Us