Oranjedames te sterk voor de Verenigde Staten - Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranjedames te sterk voor de Verenigde Staten

De Oranjedames hebben hun eerste interland van 2018 in winst omgezet. In Palo Alto was de ploeg van bondscoach Alyson Annan vrijdag met 4-0 te sterk voor de Verenigde Staten. Het was de eerste van vier wedstrijden tegen het Amerikaanse team.

Al na zes minuten opende Kitty van Male de score. Na een lange aanval van Oranje tikte de speelster van Amsterdam de bal binnen. Van Male sierde haar rentree in het nationale team op met een treffer. Vanwege een duimbreuk miste de aanvalster afgelopen jaar niet alleen het International Festival of Hockey, maar ook de Hockey World League Final in het Nieuw-Zeelandse Auckland.

Oranje loopt weg van VS

Nog voor het einde van het eerste kwart verdubbelde Caia van Maasakker uit de eerste strafcorner voor Oranje de score. Na rust tilde Maria Verschoor de stand naar 0-3, waarna Lidewij Welten in het laatste kwart met een rake backhand de eindstand op het bord zette.

In het duel met de Verenigde Staten maakte ook Lisanne de Lange haar minuten. De speelster van Laren werd tijdens de Hockey World League Final opgeroepen als vervangster van de geblesseerde Eva de Goede, maar kwam niet aan spelen toe omdat een medische keuring een mogelijke kans op een hartafwijking aangaf. Uit nader onderzoek bleek dat daarvan geen sprake was, waarna De Lange groen licht kreeg voor het beoefenen van topsport.

Verenigde Staten-Nederland 0-4 (0-2)

6.Kitty van Male 0-1
14.Caia van Maasakker 0-2 (sc)
41.Maria Verschoor 0-3
56.Lidewij Welten 0-4

Opstelling: Sanne Koolen, Laurien Leurink, Marloes Keetels, Carlien Dirkse van den Heuvel, Lidewij Welten, Caia van Maasakker, Laura Nunnink, Lauren Stam, Eva de Goede, Margot Zuidhof, Julia Remmerswaal (K).
Wissels: Kitty van Male, Xan de Waard, Maria Verschoor, Pien Sanders, Lisanne de Lange, Josine Koning (K), Margot van Geffen.

Overzicht interlands Verenigde Staten-Nederland

Zondag 28 januari 03.30 uur (Nederlandse tijd): Verenigde Staten – Nederland
Maandag 29 januari 03.30 uur (Nederlandse tijd): Verenigde Staten – Nederland
Woensdag 31 januari 03.30 uur (Nederlandse tijd): Verenigde Staten – Nederland

Duels zijn live te volgen via usafieldhockey.com.

Reageer