Rabo Super Serie: Oranjedames te sterk voor Spanje

De Oranjedames hebben het laatste oefenduel in het kader van de Rabo Super Serie met winst afgesloten. In Breda was de ploeg van bondscoach Alyson Annan dinsdag met 3-0 te sterk voor Spanje.

Alle doelpunten vielen in de tweede helft. Kitty van Male zette Oranje op voorsprong, waarna Laurien Leurink de marge verdubbelde. Nadat een doelpunt van Maartje Paumen werd afgekeurd, bepaalde Van Male met haar tweede treffer van de avond de eindstand op 3-0.

Naar Brazilië

Met de winst in de tas vertrekken de Oranjedames zondag naar Brazilië, waar de ploeg vanaf volgende maand op jacht gaat naar de derde gouden medaille.

Nederland-Spanje 3-0
1-0 Kitty van Male
2-0 Laurien Leurink
3-0 Kitty van Male

Comments (3)

 1. Ik heb zowel jong oranje als ned team tegen Spanje zien spelen. Jong oranje was een stuk beter… Meer beleving en meer druk naar voren.
  Ik geloof dat deze dames het zwaar gaan krijgen op de spelen.
  Maar ook mooi om te zien wat er aankomt!

 2. Het was gisteren ook stervensheet. De dames hebben een heel ander en zwaarder programma dan de jonge dames. Ze komen elkaar ook in de poule tegen dus lijkt me logisch dat je niet alles gaat geven. Vind het wel bijzonder overal te lezen hoe zwaar ze het wel nite gaan krijgen. Eerst maar eens zien hoe het gaat straks. Belangrijker op de OS te pieken dan nu. Gewoon degelijke 3-0 overwinning in een snikheet Brabant.

 3. @Lynn
  Mee eens. Alle bedenkingen die ik bij de gekozen selectie mag hebben; Dat ze nu niet pieken is prima. In de opbouw naar de OS is moe zijn en nu niet top, prima. Ik geloof wel dat Annan dat trainings periodiserend in de smiezen heeft.
  De tegenstanders zullen dat overigens zeker ook doen. Onderlinge verhoudingen zijn nu moeilijk te beoordelen.
  @Lisa Blij te horen dat jong oranje er goed uitzag.

Reageer

Contact Us