Oranjedames ten koste van Argentinië naar halve finales

De Oranjedames hebben de halve finales van het olympisch hockeytoernooi bereikt. Argentinië werd met 3-2 verslagen. In de halve finales treft Nederland Duitsland, dat eerder op de dag de Verenigde Staten uitschakelde.

Nederland zette vanaf de afslag Argentinië onder druk. Het leidde al na vijf minuten tot de openingstreffer van Lidewij Welten. De speelster van den Bosch profiteerde van Argentijns balverlies en rondde een één-twee met Kelly Jonker met de backhand doeltreffend af.

Corner

Op de valreep van het eerste kwart verdiende Oranje de eerste strafcorner van het duel. De Argentijnse Maria Campoy liep te snel uit en werd door de scheidsrechter naar de middenlijn gedirigeerd.

Met een verdediger minder om de strafcorner te verdedigen kreeg Maartje Paumen een goede gelegenheid om de score te vergroten. Echter, haar inzet werd gered door keepster Belen Succi, waarna de rebound niet was besteed aan Naomi van As.

Kansen

Ook in het tweede kwart was Nederland de bovenliggende partij. Argentinië kreeg wel twee corners, maar de grotere kansen waren voor Oranje. Een schot van Laurien Leurink werd gekraakt door een Argentijnse stick en na balverlies van Florencia Habif schoot Xan de Waard over.

Een tweede corner van Nederland werd net door Welten over het doel getipt. De teleurstelling over het missen van deze mogelijkheid duurde niet lang, want Leurink zette de 2-0 op het bord. De speelster van Laren rondde een prachtige individuele actie af.

Argentinië

Na rust kreeg Argentinië twee strafcorners op rij. De tweede werd door lijnstop Paumen uit het doel gehouden. Even later was het even alle hens aan denk toen Carla Rebecchi in de cirkel kwam en een voorzet gaf aan Maria Granatto. De aanvaller kreeg niet de stick, maar haar voet tegen de bal waardoor het gevaar was geweken.

Daarna was het woord aan Oranje. De derde corner pushte Paumen niet, maar ze sloeg de bal. Deze belandde via een Argentijnse stick bij Jonker, die de bal over de op de grond liggende Succi in het doel wipte.

Spannend

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Nederland, maar het werd toch nog spannend. Eerst moest Eva de Goede naar de kant met geel, waarna Florencia Habif de achterstand verkleinde door een cornervariant binnen te tippen.

Vervolgens kreeg De Goede op de strafbank gezelschap van Van As en Margot van Geffen, die ook met geel waren bestraft.
Argentinië zette druk en Oranje moest terug. Als Nederland de bal had, werd die blind naar voren geslagen. Nadat Van As was teruggekeerd, maakte Delfina Merino uit een cornervariant de aansluitingstreffer.

Standhouden

Nederland hield stand en met Van Geffen weer in het veld verdiende het een strafcorner. Uiteindelijk schoot Marloes Keetels naast. Argentinië haalde Succi van het veld voor een extra veldspeelster om de gelijkmaker te forceren. Het was Oranje dat scoorde, maar de treffer van De Waard werd afgekeurd omdat ze buiten de cirkel stond.

De zwaarbevochten zege van Oranje betekent woensdag de confrontatie met Duitsland in de halve finales.

Nederland-Argentinië 3-2 (2-0)
1-0 Lidewij Welten
2-0 Laurien Leurink
3-0 Kelly Jonker (sc)
3-1 Florencia Habif (sc)
3-2 Delfina Merino (sc)

Meer op Hoofdklassehockey.nl:
Lees hier het verslag van het duel van de Oranjedames tegen Duitsland

Lees hier het verslag van het duel van de Oranjedames tegen Nieuw-Zeeland

Lees hier het verslag van het duel van de Oranjedames tegen Zuid-Korea

Lees hier het verslag van het duel van de Oranjedames tegen Spanje

 

Reageer

Contact Us