Oranjedames groepswinnaar na winst op Duitsland

De Oranjedames hebben het laatste groepsduel op het olympisch toernooi gewonnen. Duitsland werd zaterdag met 2-0 verslagen. Door de overwinning eindigt Nederland als groepswinnaar.

Oranje kwam fel uit de startblokken en dat leverde in de vierde minuut de 1-0 op van Xan de Waard. Even daarvoor kon Marloes Keetels vrij uithalen, maar haar inzet werd gestopt door de Duitse keepster Kristina Reynolds.

Kansen voor Oranje

Na de openingstreffer kreeg Nederland nog enkele kansen om de score om beter aangezicht te geven. De Waard wachtte net iets te lang en Maria Verschoor schoot over.

Duitsland kreeg de eerste strafcorner van het duel toegekend, maar die leverde niets op. Aan de andere kant stond even later Maartje Paumen op de kop van de cirkel klaar. Haar push werd gekeerd door Reynolds en de rebound van Naomi van As trof ook geen doel. Pia-Sophie Oldhafer kreeg daarna voor Duitsland nog een mogelijkheid, maar haar backhand werd gekeerd door keepster Joyce Sombroek.

Bevrijdende treffer

Na rust bleef Oranje de betere ploeg, maar kon dat overwicht niet uitdrukken in doelpunten. Pas vlak voor het verstrijken van het derde kwart zette Kitty van Male de 2-0 op het bord na voorbereidend werk van Lidewij Welten. Het was een bevrijdende treffer voor Nederland.

In het laatste kwart kreeg Duitsland nog twee strafcorners, maar slaagde er niet in Sombroek te passeren. Een counter van Nederland leverde niets op na een attente ingreep van de Duitse sluitpost Reynolds.

Nederland-Duitsland 2-0 (1-0)
1-0 Xan de Waard
2-0 Kitty van Male

Meer op Hoofdklassehockey.nl:
Lees hier het verslag van het duel van de Oranjedames tegen Nieuw-Zeeland

Lees hier het verslag van het duel van de Oranjedames tegen Zuid-Korea

Lees hier het verslag van het duel van de Oranjedames tegen Spanje

Lees hier de round-up van de andere wedstrijden van het olympisch hockeytoernooi

Bekijk hier de stand van zaken in de poules

Reageer

Contact Us