Oranjedames winnen International Festival of Hockey

De Oranjedames hebben zondag in Melbourne het International Festival of Hockey gewonnen. De ploeg van bondscoach Alyson Annan was in de finale met 5-0 te sterk voor Japan, dat eerder al met 6-1 was verslagen.

Kelly Jonker opende vlak voor rust de score voor Nederland. Na de pauze verdubbelde Lidewij Welten de voorsprong en tilde Malou Pheninckx de stand naar 3-0. In het laatste kwart scoorde aanvoerster Marloes Keetels via een strafcorner en bepaalde Jonker met haar tweede goal van de wedstrijd de eindstand op 5-0.

De Goede geblesseerd aan de kant

Eva de Goede kwam in de finale niet in actie. De speelster van Amsterdam kampt met een rugkwetsuur. Het brons was voor Australië dat een maatje te groot was voor de Verenigde Staten: 5-0

Het vierlandentoernooi in Melbourne geldt als voorbereiding op de Hockey World League Final, die op 17 november begint in het Nieuw-Zeelandse Auckland. In de groepsfase speelt Nederland tegen Nieuw-Zeeland, de Verenigde Staten en Zuid-Korea. In de andere poule zitten Argentinië, Engeland, China en Duitsland.

Nederland-Japan 5-0
27.Kelly Jonker 1-0
37.Lidewij Welten 2-0
45.Malou Pheninckx 3-0
48.Marloes Keetels 4-0 (sc)
51.Kelly Jonker 5-0

Reageer

Contact Us