Oranjeheren halen dubbele cijfers tegen Polen | Hoofdklasse Hockey Nederland

Oranjeheren halen dubbele cijfers tegen Polen

De Nederlandse heren hebben woensdag de groepsfase van het EK in Boom met een zeer positief gevoel afgesloten. Na krappe overwinningen op Ierland en Engeland (beide 2-1) leefde het reeds geplaatste Oranje zich tegen het puntloze Polen vooral na de rust (1-0) heerlijk uit: 12-0. Robbert Kemperman was met vier treffers de productiefste man. De andere doelpunten kwamen op naam van Tim Jenniskens (twee), Jeroen Hertzberger (twee), Seve van Ass, Valentin Verga, Billy Bakker en Constantijn Jonker.

Eerder op de dag kreeg Nederland al zekerheid over de tegenstander in de halve eindstrijd. Doordat Engeland tegen Ierland gelijkspeelde (2-2), kon Oranje de eindzege in poule B niet meer mislopen. De ontwikkelingen in groep A leverden Duitsland als tegenstander van Oranje op.

ANP

Comments (1)

  1. 1-0 de rust in en een eerste helft die slecht was. Dan na rust zijn de Polen kapot en vliegen de doelpunten erin en loopt iedereen weer te juichen en dat tegen een land als Polen wat de eerste helft aardig , niet met mooi spel, stand hield. Laten we de halve finale maar afwachten tegen Duitsland. Hoop dat de heren in het toernooi groeien maar echt warm ben ik van het getoonde spel nog niet geworden op een paar uitschieters na. Verfrissend vind ik het spel van Jenniskens, prachtig die inzet. Horst en Kemperman goed. Jolie onzichtbaar, Verga slecht en de rest haalt zijn niveau niet..

Reageer