Oranjeheren slepen gelijkspel uit het vuur

HWL-Engeland-Nederland-Heren-Mirco-Pruyser

De Oranjeheren hebben het derde duel van het vierluik tegen Australië met 3-3 gelijkgespeeld. De ploeg van bondscoach Max Caldas vocht zich donderdag in het Perth Hockey Stadium knap terug van een 3-0 achterstand.

De Australiërs leidden bij rust al met 2-0 dankzij treffers van Tom Craig en Flynn Ogilvie. Blake Govers zette vervolgens de 3-0 op het bord, nadat een treffer van Daniel Beale was afgekeurd omdat hij de bal met de bolle kant had beroerd.

Nederland knokt zich terug

Een minuut na de 2-0 verkleinde Mirco Pruyser de achterstand. De spits van Amsterdam werd na een geblokte strafcorner aangespeeld door Billy Bakker. Ook de tweede Nederlandse treffer kwam uit een strafcorner. Doelman Andrew Charter keerde de inzet vanaf de kop van de cirkel, maar Thijs van Dam pikte de rebound op en liet Charter met de backhand kansloos.

Thierry Brinkman tekende vlak voor tijd voor de gelijkmaker. Hij leek daarna ook het winnende doelpunt voor Nederland te maken, maar voordat de bal over de doellijn rolde, had de zoemer al geklonken.

Australië-Nederland 3-3 (2-0)

4.Tom Craig 1-0
23.Flynn Ogilvie 2-0
43.Blake Govers 3-0
44.Mirco Pruyser 3-1 (sc)
53.Thijs van Dam 3-2 (sc)
57.Thierry Brinkman 3-3

Opstelling: Tristan Algera, Lars Balk, Thijs van Dam, Jonas de Geus, Billy Bakker, Valentin Verga, Sander Baart, Mirco Pruyser, Bob de Voogd, Primin Blaak (K), Floris Wortelboer.
Wissels: Jorrit Croon, Seve van Ass, Terrance Pieters, Sam van der Ven (K), Joep de Mol, Thierry Brinkman, Derck de Vilder.

Overzicht oefenduel
Zaterdag 3 februari 12.00 uur (Nederlandse tijd): Australië – Oranjeheren

Deze wedstrijden is live te volgen via www.epicentre.tv.

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.