Oud-international Jacques Brinkman nieuwe Clubkadercoach van HC ‘s-Hertogenbosch | Hoofdklasse Hockey Nederland

Oud-international Jacques Brinkman nieuwe Clubkadercoach van HC ‘s-Hertogenbosch

Jacques Brinkman is de nieuwe Clubkadercoach van hockeyclub ’s- Hertogenbosch. De oud-international gaat per 1 mei aan de slag.

De functie clubkadercoach is een initiatief van NOC*NSF om sport en spelplezier binnen verenigingen te vergroten. Verder houdt de coach de vitaliteit van de club en de sportcultuur in de gaten. Zo blijft een vereniging toekomstbestendig.

Brinkman zal ook als ambassadeur optreden. Dat doet hij onder andere door het belang van sport onder de aandacht te brengen in samenwerkingen met scholen, buurtsport, overige sportverenigingen en de gemeente. Hockey staat uiteraard centraal.

Brinkman kwam 337 keer uit voor het Nederlands elftal. Hij speelde op vier Olympische Spelen en nam drie medailles mee naar huis. Ben Wienk, bestuurslid jeugd, is blij met zijn komst. “Met de gemeente ’s-Hertogenbosch hebben we het plan gehad om deze vacature in te vullen bij onze club. We zien als vereniging het nut en noodzaak om de club toekomstbestendig te maken. Met Jacques hebben we de juiste persoon gevonden om deze doelstelling te realiseren. Jacques heeft zijn sporen binnen de hockeywereld verdiend en is net zo enthousiast over deze sport als wij.”

“De afgelopen jaren ben ik ondernemer geweest, maar de hockeysport heeft me nooit losgelaten”, vertelt Brinkman. “Ik ben blij dat hockeyclub ’s-Hertogenbosch mij de kans biedt om weer terug te keren in de sport in deze prachtige functie. Als clubkadercoach kan ik al mijn ervaringen als speler, coach, ondernemer en ouder overbrengen naar de vrijwilligers, trainers, coaches en commissies.”

De oud-international gelooft dat verenigingen en scholen een belangrijke basis zijn voor de vitale ontwikkeling van kinderen. “Het is een mooie uitdaging om een positieve bijdrage te leveren aan het doorontwikkelen van de hockeysport en het verenigingsleven van HC ‘s-Hertogenbosch. Daarnaast sluiten de visie en ambities van de club prima bij mij aan. ”

Brinkman onderzoekt de komende maanden samen met de huidige trainersgroep hoe de club nog meer spel- en sportplezier in de trainingen kan verwerken. “Daarbij betrekt hij ook de coaches van de teams”, weet Wienk. “Vrijwilligers zijn cruciaal binnen verenigingen. Ze verdienen alle aandacht om zich te ontwikkelen. Jacques kan ze daar goed bij helpen.”

Foto: Koen Suyk

Reageer