Oude en nieuwe gezichten bij Dames 1 Bloemendaal - Hoofdklasse Hockey Nederland
Lauren Stam in actie met Elke Boers.

Oude en nieuwe gezichten bij Dames 1 Bloemendaal

Dames 1 van Bloemendaal is klaar voor het seizoen 2021-2022. Met coach Dave Smolenaars komen twee nieuwe speelsters naar ‘t Kopje: Elke Boers (Hurley) en Joy Haarman (Amsterdam).

Daarnaast stromen Annelies Pos en Mischa Timmerman (tweede keeper) uit de eigen jeugd door. Leuke verrassing is de terugkeer van een oude bekende: Pien Tol. Na drie seizoenen bij Rotterdam wilde ze graag weer op ’t Kopje spelen.

Pien Tol: ‘Deze zomer ben ik klaar met mijn master architectuur in Delft. Met Floris (van der Kroon, speler van HGC) ga ik in Amsterdam wonen. Ik vind het heel leuk om weer bij Bloemendaal te gaan spelen. Het was wel even aanpoten. Met Rotterdam, dat in de promotieklasse speelde, hebben we de afgelopen tijd heel weinig wedstrijden gespeeld. Je merkt dat je ritme mist. Het is fijn er weer bij te horen.’

Een nieuwe naam is ook die van Jaimy Hulsker, de assistent van Dave Smolenaars. Jaimy deed als speler en (assistent-) coach bij Den Bosch ruime hockey-ervaring op. Hij was ook twee jaar analist bij het Nederlands elftal van Max Caldas. Naast zijn werk bij Bloemendaal blijft Jaimy actief voor de KNVB waar hij de video-analist is bij het Nederlandse damesteam.

Als manager is de ervaren Laura Bakker toegevoegd aan de begeleidingsstaf. Laura was al eerder manager bij Bloemendaal, onder andere van Heren 1. Coach Dave Smolenaars is in zijn nopjes met de nieuwe ploeg: ‘De sfeer is goed, iedereen heeft er zin in. Afgelopen seizoen is Dames 1 op een mooie zevende plaats geëindigd. Voor dit seizoen is het streven weer beter te worden en willen we ons stabiel in de middenmoot vestigen.’

Hij is trots op de negen speelsters uit de eigen jeugd die deel uitmaken van zijn team. Naast de nieuwe gezichten van Annelies en Mischa en oude bekende Pien, hebben ook keepster Danique Visser, Laurien Boot, Cis van der Salm, Nine Rijna, Lilli de Nooijer en Malou Nanninga in de jeugd van Bloemendaal gespeeld.

Reageer