Our road to The Hague - Hoofdklasse Hockey Nederland

Our road to The Hague

Over 79 dagen begint in Den Haag het WK waar alle internationale top heren- en damesteams hun opwachting zullen maken. Om alvast in de stemming te komen blikt hoofdklassehockey.nl elke week met één van de deelnemers vooruit. Hoe bereiden zij zich voor op dit mondiale toernooi? in eerdere edities spraken we al met Barry Middleton en Julia Müller, vandaag één van de sterren van India, Rupinderpal Singh.

Walsh Mandeep Rupinder Sardar Singh India2
Rupinderpal Singh met zijn coach Terry Walsh en teamgenoten Mandeep Singh en Sardar Singh

Hoe ziet jullie Road to The Hague er tot nu toe uit?

Die startte eigenlijk met de komst van Terry Walsh, onze nieuwe coach. Enkele weken voor de Hockey World League zijn we met hem begonnen en we leren erg veel van hem. We zijn eigenlijk een heel nieuw proces in gegaan en ik hoop dat we tot het WK elke dag zullen groeien. De Hockey India League is nu net achter de rug en in april vertrekken we naar Nederland voor wat oefenwedstrijden.

Hebben jullie naast de Hockey India League nog een andere competitie of is dit de enige maand dat er in India op competitie niveau wordt gehockeyd?

Behalve de paar internationale toernooien die de komende tijd aan India zijn toegewezen hebben we alleen de Hockey India League. Verder trainen we gewoon met het nationale team.

Trainen jullie altijd op dezelfde locatie in India?

Het verschilt een beetje, waar we heen gaan hangt ook af van het weer. Als het erg koud is vertrekken we naar het zuiden en als het heel warm is naar het noorden. We blijven dan enkele weken en soms maanden in één hotel met z’n allen om te trainen. Meestal zo’n tien trainingssessies per week.

Als jullie die lange periodes van huis zijn, is er dan wel ruimte om te werken?

Veel van ons hebben een baan maar in India is het zo dat als in een trainingsperiode zitten, dat we dan niet kunnen werken. Wel spelen de meeste van ons ook voor de hockeyteams van hun bedrijven. Ik werk bijvoorbeeld bij een bank en als ik geen verplichtingen heb met het nationale team dan speel ik met dat team mee. Zo helpen we elkaar een beetje.

Tot slot, als je nu een voorspelling zou mogen doen, wie eindigen er dan tijdens het WK in de top 3?

Ik zou het niet durven zeggen omdat je niet van de recente resultaten zoals die van de Hockey World League uit kan gaan. Het zal tijdens het WK allemaal anders zijn.

Gevaarlijke outsider?

India zou kunnen. Als we hard werken dan hoop ik dat mijn team straks in Den Haag voor een verassing kan zorgen.

Reageer