Overzicht Champions Trophy openingsweekend

Afgelopen zaterdag is in Mendoza, Argentinië, de Champions Trophy van start gegaan en inmiddels hebben alle acht teams de eerste twee wedstrijd achter de rug. Hierbij een overzicht van hoe het er in beide poules voor staat.

Engeland - Duitsland dames WK RU
(c) Roel Ubels

In poule A behaalde zowel Nederland als Nieuw-Zeeland tot nu toe vier punten. Waar Oranje in de eerste wedstrijd China versloeg, waren de Kiwi’s in hun openingsduel met 2-1 te sterk voor Japan. China en Japan speelde zondag vervolgens ook met 1-1 gelijk en dus blijft het gat met de eerste twee op drie punten staan.

In de sterke poule B is er eveneens een gat van drie punten tussen de top twee en de rest. Australië startte het toernooi met een 2-1 zege op Engeland en speelde gister gelijk tegen Argentinië. Las Leonas wonnen op hun beurt een dag eerder van Duitsland met 1-0 en dus daardoor nemen Australië en Argentinië samen de leiding in deze poule. Duitsland en Engeland kwamen zondag namelijk, net als alle andere teams, niet verder dan een 1-1 gelijkspel.

Nadat dinsdag de laatste poulewedstrijden zijn gespeeld volgen donderdag de kwartfinales. Alle teams zijn hier al voor geplaatst. De nummers één spelen tegen de nummers vier van de andere poule en de nummers twee tegen de nummers drie.

Reageer