Overzicht overige kwartfinales WK U21

De ploeg van bondscoach Sjoerd Marijne heeft zich als eerste geplaatst voor de halve finale op het WK U21 in India. Nederland versloeg vanochtend met 3-2 Nieuw Zeeland. Hieronder een overzicht van de overige drie kwartfinales.

België – Frankrijk 4-5

Frankrijk begint sterker dan Engeland. Na 15 minuten loont dat uit in een voorsprong. Victor Charlet pusht een strafcorner, weliswaar bijna recht door het midden, hard binnen. Na de eerste goal slipt bij Frankrijk even de controle weg en komt België meer tot aanvallen. Als de bal in de 29e minuut met een harde flats de Franse cirkel in wordt gebracht, weet Geatan Perez zijn ploeg op gelijke hoogte te tippen. Net voor rust verdient België ook nog een strafcorner, maar deze wordt gekeerd op de lijn. Twee minuten voor het einde van de eerste helft krijgt België nog een levensgrote kans op de 2-1, maar na een mooi uitgespeelde aanval weet Maxime Plennevaux de bal net niet binnen te pushen. Frankrijk keeper Edgar Reynaud ziet de bal op de lat belandden en kan opgelucht de rust in.

De tweede helft begint met een doelpuntenregen. Frankrijk verliest achterin de bal, doordat België goed druk zet. Plennevaux die kort voor rust nog de lat raakte, wipt de bal na een mooie individuele actie nu wel langs de Franse goalie en zet na 37 minuten zijn ploeg op voorsprong, 2-1. Nog geen twee minuten later, pusht Hugo Genestet na een mooie cornervariant de gelijkmaker binnen. Hij brengt de Franse ploeg hiermee langszij en breekt de wedstrijd weer open. Dit is overigens van korte duur, want een minuut later maakt Dorian Thiery alweer de 3-2. Hij slaat de bal vanaf kopcirkel hard achter doelman Reynaud. In de 47e minuut glijdt Plennevaux zijn tweede van de wedstrijd binnen en zet zijn ploeg op een, wat lijkt, veilige 4-2 voorsprong. Nog binnen de minuut tipt Jean-Laurent Kieffer echter de 4-3 binnen en geeft de Franse ploeg weer hoop. Twaalf minuten voor het eind schiet Theophile Ponthieu een corner rebound met zijn backhand in het dak van het doel en zet de Franse ploeg in een bloedstollend spannende kwartfinale op gelijke hoogte met België. Vijf minuten voor tijd zet Kieffer met zijn tweede goal van de wedstrijd de Franse ploeg op voorsprong. De minuten tikken dan weg tot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd fluit. Frankrijk wint en is de tweede ploeg na Nederland die zich plaatst voor de halve finales.

Maleisië – Zuid Korea 2-1

Vroeg in de wedstrijd verdient Zuid Korea een strafcorner en meteen daarna nog één. Beiden worden niet omgezet in doelpunten. In de 7e minuut stuiterd een scoop het Maleisische goal in. De scheidsrechter geeft een vrije bal, maar Zuid-Korea maakt gebruik van de video-refferal omdat zij beweren de bal in de cirkel te hebben aangeraakt. Dit levert helaas voor hen niets op. In de 18e minuut maakt Shahrill Shabaah een schitterende goal voor Maleisië. Hij slaat een bal hard achter de Koreaanse doelman en zet zijn ploeg op voorsprong. Maleisië houdt dan aan en verdient in de 26e minuut een strafcorner. Sabaah ziet zijn inzet naast net gaan. Tegen de verhouding in krijgt ook Zuid Korea een strafcorner in de 29e minuut. Seungje You pusht zijn team naast Maleisië. De teams gaan rusten met een gelijke stand.

In de tweede helft gaat het gelijk op. Beiden teams krijgen kleine kansen, maar geen van beiden weet echt door te drukken. Pas in de 62e minuut komt Maleisië op voorsprong via een strafcorner. Shabaab pusht zijn tweede goal van de wedstrijd keihard achter de Koreaanse doelman. Zuid Korea komt niet meer tot een goal en verliest deze kwartfinale met 2-1. Maleisië ontmoet morgen in de halve finale Frankrijk.

Australië – Duitsland: 3-4

Beiden teams beginnen aanvallend en het spel gaat over en weer. In de achtste minuut valt de eerste goal aan Australische kant. Tijdens het uitverdedigen weet één van de Duitse verdedigers de bal niet goed onder controle te krijgen en ziet Australië kans deze af te pakken. Will Gilmour wordt gevonden in de cirkel en die pusht de bal zacht langs keeperVictor Aly. In de 20e minuut krijgt Duitsland een strafcorner. Alexander Schöllkopf pusht de bal op de eerste uitloop en verdient daarmee nog een strafcorner. In deze tweede poging spelen de Duitsers een mooie variant, waardoor Christopher Rühr de bal vrij kan inpushen en zijn team op gelijke hoogte brengt. Vier minuten voor rust krijgt Duitsland nog een kans, maar deze strafcorner gaat via Rühr net naast. Zo blijft het 1-1.

In de tweede helft gaat het wederom gelijk op. Dieter-Enrique Linnekogel maakt in de 55e minuut een knap de 1-2 nadat hij de bal in de cirkel krijgt aangespeeld. Twee minuten later maakt Dylan Wotherspoon alweer de gelijkmaker. Nadat hij zich goed vrijspeelt, slaat hij de bal hard achter Duitse goalie Aly. De gelijke stand is maar van korte duur. Binnen een minuut scoort Mats Grambusch de 2-3. Via een mooie uitgespeelde aanval kan hij van dichtbij de bal binnen lopen. Australië moet nu forceren en met nog maar vijf minuten op de klok wisselen ze de keeper voor een veldspeler. Dit pakt echter tegendraads uit. Niklas Wellen weet de bal af te pakken en gaat alleen op goal af om vervolgens van dichtbij binnen te pushen. De wedstrijd lijkt met nog maar twee minuten op de klok nu toch echt gespeeld. Australië bijt zich echter in de wedstrijd en maakt drie minuten voor tijd nog een goal. Wotherspoon mag, nadat de bal chaotisch voor zijn voeten terecht komt, de 3-4 binnen tikken. Australië maakt haast, maar dit mag niet meer baten. De scheidsrechter fluit voor het eind van de wedstrijd. Duitsland wint met 3-4 en wordt morgen de tegenstander van Nederland in de halve finale.

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.