OVK: Suzan Veen-van der Wielen nieuwe coach Schaerweijde | Hoofdklasse Hockey Nederland

OVK: Suzan Veen-van der Wielen nieuwe coach Schaerweijde

Schaerweijde heeft in Suzan Veen-van der Wielen een opvolger gevonden voor Bas Bogaard, die onlangs besloot te stoppen als coach van Heren 1. Ze heeft haar handtekening gezet onder een tweejarige verbintenis.

Veen-van der Wielen is al vele jaren bij Schaerweijde betrokken. In het hockeybestuur was zij zes jaar verantwoordelijk voor de portefeuille tophockey jeugd. “Op basis van intensieve gesprekken die gevoerd werden met kandidaten uit binnen- en buitenland werd vastgesteld dat het profiel van Veen-van der Wielen het best aansluit bij de functie van hoofdcoach van Schaerweijde”, valt te lezen in het persbericht.

Sportieve loopbaan

Veen-van der Wielen speelde 191 interlands voor Nederland waarin ze zeventig keer scoorde. Met Oranje won ze in 1996 en 2000 olympisch brons. Veen-van der Wielen speelde in haar loopbaan voor HC Prinsenbeek, De Warande, MOP en HGC.

Bekijk het overzicht van de coachwissels in de Overgangsklasse heren in aanloop naar het seizoen 2017-2018

Comments (9)

 1. Aparte en zeer gewaagde keuze om iemand zonder coachervaring en tevens bestuurslid aan te stellen als coach van een top overgangsklasse team. Nu maar hopen dat een goed paard, ook een goede ruiter blijkt. Dan zou deze keuze super zijn. Heel veel succes. Succes kan schaerweijde namelijk wel gebruiken na degradatie van de Dames en het net niet promoveren van de mannen.

 2. Vond Van der Wielen altijd een erg sterke spits. Geen idee hoe ze als coach zal zijn. Na 6 jaar Bogaard (op zich een prima coach) waar met name afgelopen jaar net niet was wat men gehoopt had, is nieuw bloed helemaal zo gek nog niet. Succes!

 3. Inderdaaad een gewaagde keus. Heb het idee dat ze bij Sweijde niet gelukkig zijn met de keuze van hun coaches.

 4. Is dit de vrouw van Stephan Veen?

 5. Ja, is de vrouw van Veen.
  Hoezo?

 6. @hmmmm geen gelukkige hand van coaches aanstellen? Druk je het wel heel genuanceerd uit. Bij zowel de Dames als de Heren zijn coaches vaak heel snel weer weg! Waarschijnlijk verdient dat wel een beetje aandacht op deze club. Maar wie weet hebben ze met het aanstellen van bestuurslid Suzanne Veen als coach van Heren 1 een goede keuze gemaakt. De tijd zal het leren of ze nu ook daadwerkelijk een beleid hebben en een mooie coachprofiel hebben gemaakt die bij het team past. Succes mannen en coach.

 7. @ Knot, Veen is tweede keuze omdat een andere coach niet wilde of kon. Gewaagde keuze maar we gaan zien hoe het uitpakt en wie weet met hulp van manlief..

 8. Ik hoop voor Schaerweijde dat manlief zich er helemaal niet mee gaat bemoeien. Dat heeft hij in het verleden al gedaan. Hij kan er beter voor zorgen dat zaken bij de KNHB beter gaan lopen. Want de Olympische successen waren een drama en had volgens mij te maken met een coachwissel, waar hij verantwoordelijk voor was. En misschien een jeugdteam coachen. Dat heeft hij best goed gedaan. Ze hebben tenslotte een geweldig jeugdplan geschreven zo stond op hockey.nl.

 9. Jeugdplan is volledig geschreven op basis van de lichting van zijn zoon. Overigens is dat een hele leuke speler.

Reageer