OVK: Tilburg en Wageningen slaan eerste slag

Zondag werden de eerste play-off wedstrijden gespeeld in de strijd om promotie naar de hoofdklasse. Wageningen en Tilburg hebben in deze eerste duels uit de best-of three reeks hun eerste slag geslagen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
CREDIT: Roel Ubels

Bloemendaal – Wageningen: 1-2

De wedstrijd tussen de kampioenen uit beide overgangsklasse poules had lange tijd een wat eenzijdig spelbeeld. Wageningen heeft van meet af aan de beste kansen en komt via Karlijn van der Linden na 11 minuten spelen op voorsprong. Als Kimberly van der Meer vervolgens vlak voor rust uit een strafcorner de 0-2 maakt zit de ploeg van Arnoud Boersma op rozen. Ook in de tweede helft komt Bloemendaal er lange tijd niet aan te pas. Wageningen houdt de overhand maar doet weinig met de vele kansen die het krijgt. Aan de andere kant hebben de Mussen meer geluk. Captain Merel Bas benut een strafcorner en brengt daarmee spanning terug in de wedstrijd. Bloemendaal lijkt opeens het vertrouwen te krijgen wat het eerder miste en zet aanval na aanval in. Dit resulteert in meerdere corners waar de thuisploeg er echter geen van weet te scoren. Met deze uit-overwinning op zak kan Wageningen zaterdag in eigen huis directe promotie binnen halen. Als Bloemendaal wint spelen de teams zondag, op Wageningen, het beslissende duel.

 

Tilburg – Rotterdam: 2-0

Ook de runners-up uit de overgangsklasse stonden zondag tegenover elkaar. In Tilburg kent de thuisploeg een goede start. Het creeërt beste kansen op de openingstreffer maar stuit telkens op de goed-keepende Marjolein Kooyman die haar mannetje staat in het Rotterdamse doel. De gasten krijgen hierdoor de kans te groeien in de wedstrijd waardoor de brilstand bij rust nog steeds op het bord staat. Ook in de tweede helft zijn de ploegen aan elkaar gewaagd maar zijn de betere kansen voor de Brabanders die dan ook als eerste het doel weten te raken. In de 56e minuut opent Pleun de Vries de score voor de thuisploeg waarna Rotterdam alles of niets gaat spelen en de keepster het veld uithaalt. Vijf minuten voor tijd krijgt Tilburg echter een corner die Roxy Moerenhout, nu er geen keeper meer in het doel staat, zonder al teveel moeite weet te raken. Met deze 2-0 stand is de wedstrijd gespeeld. Rotterdam ontvangt Tilburg aanstaande zaterdag in eigen huis. Dan mogen de ploegen gaat uitmaken voor wie het play-off avontuur stopt en wie zich mag gaan opmaken voor een play-off reeks tegen de nummer tien uit de hoofdklasse, Pinoké.

Comments (7)

 1. Duidelijk

  Geen verrassingen vind ik persoonlijk. Wageningen vorig jaar ook al sterk in de hoofdklasse zaal, mooi laatste jaren opgebouwd daar. Knap! Bloemendaal overigens ook steeds beter, maar zal nog 1 jaartje moeten wachten denk ik. Tilburg in oefenwedstrijd (ja ja, zegt niets) ook al veel sterker dan Rotterdam en laatste fase competitie liet bij Rotterdam niet echt progressie zien. Weet niet of Rotterdam ook nog 1 jaartje moet wachten, heb daar meer een ‘nu of nooit’ idee bij. Er is altijd wel commentaar geweest op play-offs (zelf ook bedenkingen), maar blijft toch erg leuk!

 2. Duidelijk

  Overigens wel heel knap van Tilburg om binnen 1 jaar een team zo neer te zetten.

 3. Ik vond Tilburg duidelijk beter dan Rotterdam.

  Vreemde beslissing van de Rotterdam coach om zo snel de keeper al uit het veld te halen.

 4. Inderdaad vreemd met nog 15 minuten te spelen. Maar Beide ploegen zeer aan elkaar gewaagd, spannende wedstrijd en goed gefloten (mag ook wel eens gezegd). Rotterdam meer op helft tegenstander, maar weet niet te scoren. Tilburg vooral gevaarlijk uit counters. Kwartje kon naar 2 kanten vallen. De 1-0 kwam uit sc voort. Daarna vliegende keep, Tilburg onder druk, toch een uitbraak, weer een sc en … Waarom kreeg coach Tilburg groene kaart?

 5. Duidelijk

  Twee verschillende verhalen lees ik. Was Tilburg duidelijk beter of maakte Rotterdam het spel tegen een counterend Tilburg…?

 6. Duidelijk

  Rotterdam verliest omdat zij geen goeie spitsen hebben en Tilburg wel lees ik. Maar volgens Rotterdam winnen ze zaterdag zeker, dus … spannend!

 7. Coach Rotterdam geeft aan dat ze veel meer cirkelpenetraties hebben gehad. Wanneer je elke individuele actie in de hoek van de cirkel mee telt waar totaal geen kans uit is gekomen, lijkt dat misschien zo. Wat betreft serieuze kansen, moet Rotterdam blij zijn dat de keeper goed speelde. Heeft veel meer reddingen moeten verrichten dan de keeper van Tilburg.

Reageer