Pakistan grote afwezige op WK Hockey 2023 - Hoofdklasse Hockey Nederland
Pakistan loopt het WK van 2023 mis.

Pakistan grote afwezige op WK Hockey 2023

De Heren van Pakistan zijn de grote afwezigen op het WK Hockey welke in 2023 in India worden georganiseerd. Bij de Asia Cup deze week moest het team bij de eerste vier eindigen. Dit lukte niet.

India, Japan, Zuid-Korea en Maleisië hebben zich bij de laatste vier van de Asia Cup genesteld. Deze teams zullen komend jaar mee gaan doen aan het WK hockey 2023.

Pakistan was afgelopen maand nog in Nederland voor het afwerken van een trainingskamp. Het team welke onder leiding staat van Siegfried Aikman, wilde zich optimaal voorbereiden voor de Asia Cup. Tegen het Nederlands elftal (Oranje speelde met een B-team) op de velden van Push, werd knap gewonnen.

De 16 landen die zich voor het WK Hockey 2023 hebben geplaatst zijn:

India
België
Engeland
Duitsland
Nederland
Zuid-Afrika
Spanje
Maleisië
Japan
Zuid-Korea
Wales
Frankrijk
Argentinië
Chili
Australië
Nieuw-Zeeland

Comments (2)

  1. C. H. Meijer.

    Nederland moet met een strafcorner kanon naar de WK in India om een medaille te versieren. India staat als nr. 1 te boek, België wordt dan nr. 2 en Nederland gaat met lege handen naar huis omdat de maatschappelijke prestaties voorrang genieten. Dus geen medaille voor Nederland, begrepen. Het zijn dus mensen zonder carrière en zonder medaille, de Nederlandse hockeyers. Omdat ze geen vlees mogen eten van de bank zijn ze ook nog slap.

  2. C. H. Meijer.

    Spelers die naar India gaan krijgen € 100.000.- als vergoeding.

Reageer