Papa gunt Seve speeltijd

De negentienjarige Seve van Ass is de jongste speler van het Nederlands hockeyelftal. Het zoontje van bondscoach Paul speelt tot nu toe niet onaardig tijdens de Champions Trophy.

Nederland won gisteren de derde wedstrijd van het achtlandentoernooi in Melbourne met 5-4 van België. Seve van Ass kreeg als vliegende wissel aardig wat speeltijd van zijn vader.

In de aanloop naar de Olympische Spelen stond er begin juli ‘pap’ in het beeldscherm van de telefoon van Seve van Ass. De technisch begaafde middenvelder hoorde even later in een korte mededeling van zijn vader dat hij niet mee mocht naar de Olympische Spelen in Londen.

„Ook al ben je de jongste, het is natuurlijk nooit leuk als je dat te horen krijgt”, blikte de naar de inmiddels overleden Spaanse golfer Seve Ballesteros genoemde hockeyer gisteren terug op die teleurstelling. „Zeker als je dat van je vader te horen krijgt. Ik heb het er een tijdje toch wel moeilijk mee gehad.”

Na het verwerken van de teleurstelling heeft Van Ass junior de draad weer opgepikt en na de Spelen kreeg hij een uitnodiging om mee te gaan naar de Champions Trophy in Melbourne. „Het klinkt een beetje arrogant om te zeggen dat ik verwacht had dat ik er bij zou zitten. Maar ik was één van de laatsten die afviel voor de Spelen en er waren er drie gestopt. De kans was dus wel groot dat ik mee zou gaan.”

Seve van Ass zit dus weer samen met zijn papa als bondscoach in Melbourne. „Op dit moment gaat de samenwerking met mijn vader super goed. We hebben geleerd van de laatste twee jaar. Het was in het begin best wel zoeken. Maar we hebben onderling dingen uitgesproken hoe we verder moesten. Wat we hebben uitgesproken? Dat is persoonlijk. Maar er is nu meer duidelijkheid.”

Het scheelt natuurlijk ook dat de Benjamin van Oranje het tot nu toe niet onaardig doet in Melbourne. „Het gaat wel lekker. Ik denk dat ik daarom elke wedstrijd wat meer speeltijd krijg”, zegt de talentvolle middenvelder.

Seve van Ass wordt er niet gek van dat er altijd maar weer gevraagd wordt naar de relatie tussen hem en zijn vader. „Nee hoor, ik begrijp de interesse. Het is natuurlijk best uniek dat mijn vader bondscoach is terwijl ik in het Nederlands elftal speel.”

Tegen de Belgen van de Nederlandse bondscoach Marc Lammers begon Oranje met een 3-0 voorsprong uitstekend. Na rust was het wat minder. „We waren een beetje slordig en hadden een gebrek aan concentratie”, zegt Seve van Ass. „Zij kwamen dichterbij, maar dat lag aan ons. Echt spannend vond ik het niet en het is mooi dat we de wedstrijd toch weten te winnen.” Jeroen Hertzberger, Quirijn Caspers, Tim Jenniskens Robbert Kemperman en Valentin Verga maakten de doelpunten voor Oranje.

Door de 5-4 zege op de Belgen eindigde Oranje als groepshoofd. Na de rustdag van vandaag speelt Nederland morgen in de kwartfinale tegen de nummer vier van de andere groep Nieuw-Zeeland.

Voor de kwartfinale staat eerst nog het heerlijke avondje van Sinterklaas op het programma. Tenminste, in Nederland. „Ik weet nog niet of wij er hier wat aan gaan doen”, laat Seve van Ass weten. „We hebben in ieder geval nog geen gedichten gemaakt. Ik vind het wel jammer dat we het missen. In Nederland is het altijd heel gezellig om het samen met mijn familie te vieren.”

In plaats van thuis Sinterklaas vieren, probeert Seve van Ass aan de andere kant van de wereld om samen met zijn vader de Champions Trophy te veroveren. Sceptici zeggen dat het toernooi voor de beste acht landen ter wereld zo vlak na de Spelen helemaal nergens over gaat. Olympisch kampioen Duitsland heeft een B-team met slechts drie gouden olympiërs naar Melbourne gestuurd en het nieuwe systeem, waarbij alle in twee poules van vier verdeelde teams zich voor de kwartfinale plaatsen, zou weinig met topsport te maken hebben.”

Seve van Ass noemt het onzin dat de Champions Trophy in Melbourne nergens over zou gaan. „Voor mijzelf is het natuurlijk sowieso heel belangrijk om me weer in de kijker te spelen. En voor het team is het een nieuwe start. We nemen het zeer serieus. Het zou mooi zijn als we het toernooi winnen zodat we eindelijk weten hoe het voelt om een titel te pakken.”

Bron: Sp!ts

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Bram

Wat een klote bericht en dat begint al in de eerste regel.

” Het zoontje van bondscoach Paul speelt tot nu toe niet onaardig tijdens de Champions Trophy.”

hiermee geven jullie dus al aan dat hij met een dikke achterstand is begonnen aan het toernooi en hij het wel heel goed moet doen wil hij een beetje waardering krijgen. Doe niet zo kinderachtig zeg en geef die jongen een eerlijke kans!

Miriam

Helemaal eens !!

Henk

Het bericht komt uit de spits, dus je moet bij hen verhaal halen

Bram

@henk

Hkh plaatst het toch? Of zijn ze zo inspiratieloos dat ze niks zelf kunnen verzinnen. Als ik het ergens niet mee eens ben copy-paste ik het echt niet!

Mark

@Bram Het is niet aan HKH.nl om de keuze te maken het ergens mee eens of oneens te zijn…

Bram

@mark

Nee?? Hkh bepaalt niet wat er op de eigen site staat? Interessant! Redactie van de telegraaf bepaalt ook niet wat er in de krant staat?

@Bram

Bram, wat een ongelofelijk domme reactie..als er in de Spits een artikel over een hockeyer wordt geplaatst doet HKH er goed aan om dit over te nemen..

masker

@@Bram, want? is het zo,n goed verhaal dan?

mag het?

@masker

nee, of het een goed of geen goed verhaal is, is niet relevant. Het is een hockeyverhaal en dat verwacht ik op deze site te vinden!

masker

@mag het, totale onzin, natuurlijk is het relevant of het een goed of slecht stuk is. En het begin van dit verhaal is al pure stemmingmakerij.

Bram

@ @bram

een ongelofelijk domme reactie?? interessant. Ik dacht dat Hkh wel in staat was om zijn eigen artikelen te schrijven en niet alles klakkeloos over te nemen van een ander medium. Mocht de situatie al zo zijn dat ze dat wel doen dan lijkt het mij toch raadzaam er even met een kritisch oog overheen te gaan en sommige stukken eruit te halen. Maar goed, dat is mijn mening en jij mag een andere hebben. ik richt me alleen tot hkh omdat zij een heel slecht negatief stuk hebben geplaatst, of ze dat ergens anders vandaan hebben is niet relevant, ik lees het op hun site.

Tijdverspilling

Damn…weer een paar minuten van mijn leven weg gegooid met het lezen van bovenstaande kansloze berichten

@tijdverspilling

@tijdverspiling, waarom lees je het dan? dat is pas kansloos.

Bram

@tijdverspilling

en ook nog een minuut met het plaatsen van deze kansloze reactie. Getuigt niet echt van heel veel intelligentie!

Bal

Natuurlijk wordt Seve bevooroordeeld.. Waarom Roel Bovendeert niet in het NLXI, terwijl hij in veel betere vorm is en meer doelpunten scoort?

Els

@bal, Dat is echt appels met peren vergelijken waarom geen Miek van Geenhuizen bij de dames? Dat is de keus van een bondscoach

Erik Piet en Klaas wil ook wat zeggen

Appels met peren? Dit zijn appels met meloenen.

Bal

@Els Ik geloof niet dat Miek van Geenhuizen de dochter van Max Caldas is?

els

@Bal, wist je dat niet?

@bal

@Bal, nee en roel bovendeert wel?

hokkie

nee, roel bovendeert is ook niet de dochter van max caldas.

Ik weet het ook niet meer

Ik wist wel dat er veel gerommeld werd in de hockeywereld maar deze orgie gaat me toch wat ver.

Voor zover ik weet zijn Van Geenhuizen, Bovendeert, Seve Ass, Caldas en Papa van Ass geen familie van elkaar, behalve dan de Van Assjes maar dat is wel duidelijk.

Maw, wat een onzindiscussie weer. Van Ass en Caldas maken zelf hét team. Daar zitten Van Geenhuizen en Bovendeert niet in. Misschien kan een belletje naar de KNHB helpen. Ze zoeken nog een waterdrager met visie…

Bal

Nee, want Seve van Ass was overduidelijk van onschatbare waarde tijdens de CT!

Bram

@bal

Ja, want dat moet hij als beginneling al zijn. Dat waren alle jongens op de eerste toernooien. Klets toch niet zo dom man!

tom

@bal, wat een gefrustreerde reactie, jammer.

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.