Parahockeyers willen dat hockey op programma World Games 2023 komt - Hoofdklasse Hockey Nederland
logo-wit-Parahockey-Nederland-ghockey

Parahockeyers willen dat hockey op programma World Games 2023 komt

Net zoals bij de reguliere hockeycompetitie stonden de Parahockeyers afgelopen Augustus ook weer op het veld. Helaas staat sinds kort ook deze competitie stil. Toch wordt er achter de schermen wel nog steeds hard getimmerd om Parahockey naar een hoger plan te tillen. Het doel van Nederland, meedoen aan de World Games 2023.

De beste parahockeyers van Nederland waren de afgelopen maanden hard aan het trainen met het oog op de Europese kampioenschappen (EPHC) 2021. Dit doen zij op een regulier veld. Het team wat bestaat uit vier trainers, één manager en 40 spelers heeft twee keer per maand een centrale training. Daarnaast krijgt de groep wekelijks een thuistraining video. In het originele plan zou de technische staf in december twee teams samenstellen. Deze twee teams gaan dan van 6 tot en met 9 juni meedoen aan het EPHC in Amstelveen. Sinds vorige week ligt het ook het volledige programma van de top-parahockeyers volledig stil.

Een breedteteam richting de Parahockey World Games 2023

Toch staat de organisatie rondom deze sport niet stil. Er wordt achter de schermen hard gelobbyd om het Parahockey een breder internationaal podium te bieden. Tot nu toe zijn er namelijk nog weinig internationale toernooien voor atleten die Parahockey beoefenen. De sport is nog niet zo ver ontwikkeld dat de hockeyers een EK, WK, Olympische Spelen en de Pro League mogen spelen. Dit terwijl er bij het Parahockey ondertussen verschillende landen zijn, zoals: België, Portugal, Italië, Frankrijk, Spanje en Duitsland, die wel actief de sport beoefenen.

Een van de internationale toernooien waar Nederland graag aan mee wil doen is de World Games in Berlijn. Dit toernooi is in tegenstelling wat velen denken een breedtesport toernooi. Het toernooi wordt georganiseerd voor de ‘iedereen’ en daarom heeft de KNHB besloten om een willekeurig team hierheen te gaan sturen.

Op dit moment is hockey nog niet op de agenda van het evenement gezet. Toch heeft het gastland Duitsland, bij de organisatie van de World Games gevraagd of hockey op het programma mag komen. Mocht dit doorgaan, dan mag Nederland hier een team heen sturen.

Om de bid van Duitsland richting de World Games te versterken hebben Parahockey Juan Andres en Wouter Jolie een film gemaakt waarin zij aan geven waarom Parahockey op het programma moet komen te staan.

Oranje-international Juan Andres heeft samen met tophockeyer Wouter Jolie een video gemaakt met als doel om Parahockey op het programma te zetten voor deze World Games.

Reageer