Paul van Ass nieuwe coach heren HGC | Hoofdklasse Hockey Nederland

Paul van Ass nieuwe coach heren HGC

Paul van Ass keert terug in het Nederlandse hockey. De voormalige bondscoach van de Oranjeheren is vanaf komend seizoen coach van de heren van HGC. Bij de Wassenaarse club is Van Ass de opvolger van Jan Jorn van ’t Land, die al eerder had aangegeven zijn aflopende contract niet te willen verlengen.

De 57-jarige Van Ass was in het verleden speler bij HGC en had als coach de dames en de heren van de club onder zijn hoede. Met de heren werd hij in 1990 en 1996 landskampioen. Bovendien is Van Ass oud-voorzitter en erelid van HGC.

Realiseren ambities

“Het bestuur van HGC is verheugd dat Paul zijn expertise en gedrevenheid wederom wil inzetten voor Heren 1, om zo de sportieve ambities van HGC in de Hoofdklasse te kunnen realiseren”, meldt de club in het persbericht.

Van Ass was voor het laatst actief in India. Begin 2015 trad hij aan als bondscoach van India, maar een half jaar later werd hij ontslagen. Daarvoor was hij bondscoach van de Oranjeheren. Met Nederland veroverde hij zilver op de Olympische Spelen van 2012 in Londen en het WK in Den Haag. Daarnaast won Oranje de Hockey World League. Na het wereldkampioenschap in eigen land werd Van Ass opgevolgd door Max Caldas.

Bekijk het transferoverzicht in de aanloop naar het seizoen 2018-2019

Comments (4)

  1. Wat een geweldig nieuws! Vooral voor HGC heren 1, maar ook voor NL hockey. Echt een goede coach. Welkom terug Paul en veel succes!

  2. Eens!

  3. Goede zet van HGC.
    Die zet wel weer een team neer. Ik was behoorlijk pessimistisch over HGC en volgend seizoen, maar dit verandert het wel.

  4. Groenalsgras

    Hahaha, veel succes met gekke paultje. Keurig rechter rijtje volgend jaar!

Reageer