Paumen: “Je krijgt vleugels en dan gaat het eigenlijk vanzelf”

De Nederlandse dames hebben dinsdagavond de nationale ploeg van India gesloopt. Tijdens de Hockey World League maakte Oranje korte metten met India door ze met 8-1 te verslaan. Het was de tweede grote zege voor de ploeg van Max Caldas, want zondagmiddag bleef er niks over van Chili, toen wonnen de dames met liefst 10-0. Een van de doelpuntenmakers in beide wedstrijden was Maartje Paumen.

De aanvoerster van de Nederlandse equipe was tevreden over het de wedstrijd tegen India. “Op het eerste kwartier na dan. De Indiase vrouwen deden wat ze konden, vochten voor iedere bal. Hierdoor hadden wij het in het begin lastig. Uiteindelijk zijn we in zo’n hoog tempo gaan spelen dat we iedere keer via de buitenkant, naar binnen konden,” zei Paumen in de persconferentie na afloop van de wedstrijd.

“In de tweede helft creëerden we veel, pakten we het goed op. We hielden het hoge tempo tot de laatste minuut vol.” Om dat tempo aan te houden vond de ploeg geen probleem, want Paumen was van mening dat als de machine eenmaal draait, je ook zo wil blijven spelen. “Je krijgt vleugels en dan gaat het eigenlijk vanzelf,” aldus Paumen.

Genomineerd

Behalve de overwinning op India kreeg de strafcornerspecialist die ochtend fijn nieuws. Paumen is namelijk genomineerd voor wereldspeelster van het jaar. “Mijn kamergenootje (Eva de Goede) was eerder wakker dan ik en zij had het nieuws al gehoord. Zij vertelde het, dus dat was wel leuk wakker worden.”

“De nominatie gaat over het jaar 2012. Dat was voor mij een heel mooi jaar waarin ik alle mooie prijzen heb gepakt die je kunt halen in het hockey. Het is een eer om genomineerd te zijn.”

 

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Er zijn nog geen reacties, ben jij de eerste?

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.