Paumen over blessure: ‘Het gaat de goede kant op’

‘Het gaat de goede kant op’, zegt Maartje Paumen over haar teenblessure die haar twee weken geleden aan de kant hield tijdens de finale van de Champions Trophy.

Een dag voor die eindstrijd liep ze een barstje in haar grote teen op. De kwetsuur was niet ernstig en Paumen moest een week rust houden, maar miste dus wel de finale die Oranje met 2-1 verloor van Argentinië.

In training

Inmiddels is Paumen alweer begonnen met trainen. ‘Veel lopen en ik hoop morgen (donderdag, red.) met bal en stick te kunnen trainen’, aldus de aanvoerster van Oranje, die woensdag aanwezig was op de persconferentie in Nieuwegein waar bondscoach Alyson Annan de olympische selectie bekendmaakte.

Ook Paumen maakt deel uit van de selectie van 16 speelsters en drie reserves. ‘Je merkte in de groep wel dat iedereen er mee bezig was. De spanning steeg en je ziet dat men timide wordt en zich bezig houdt met het telefoontje van Alyson.’

Derde goud

Samen met Ellen Hoog, Naomi van As, Eva de Goede en Lidewij Welten hoopt de strafcornerspecialiste in Rio de Janeiro de derde gouden medaille op rij te pakken.

Reageer

Contact Us