Paumen: ‘WK in eigen land is natuurlijk heel bijzonder’

Nu de selectie bekend is gaat voor de Oranje dames het laatste traject richting het WK van start. Alle puntjes kunnen op i worden gezet en ook de voorpret kan beginnen nu deze achttien zeker zijn van een plek in het elftal. Captain Maartje Paumen kan niet wachten tot ze van start gaan.

Oranje Nederland dames training Paumen van As
Paumen tijdens training in duel met Naomi van As. Credit: Daan Rhijnsburger

Met de selectie bekendmaking in het vooruitzicht was de afgelopen week ‘minder lekker’ volgens de aanvoerster. “Je weet dat het komen gaat en dat er maar 18 speelsters meegaan naar Den Haag. Maar, zoals Max (Caldas, red.) ook al zei, kunnen we vanaf nu die laatste stappen gaan zetten.” Zoals een goede captain betaamt nam Paumen gisteravond contact op met de afvallers om ze een hart onder de riem te steken. “Ik heb ze allemaal gesproken maar ja, je kunt ook niet zoveel zeggen. Vooral interesse tonen en met ze meeleven.”

De Oranje dames zijn in Den Haag wederom één van de grote favorieten voor de titel. De ploeg zelf gaat de uitdaging graag aan. “Na de Olympische Spelen zijn we een nieuw traject in gegaan met een jonge groep,” vertelt de strafcornerspecialiste. “Afgelopen zomer ging het op het EK dan misschien iets minder maar we staan er nu goed voor denk ik. Of dat EK misschien een wake-up call was? Ja, je gaat misschien toch iets kritischer naar jezelf kijken als je een toernooi verliest.”

Waar enkele jonge speelsters hun eerste WK zullen spelen staat de ervaren Paumen aan de vooravond van haar derde Wereldkampioenschap. Wel voor het eerst in eigen land. Ze kan niet wachten tot het begint. “In eigen land is natuurlijk wel heel bijzonder en mooi,” aldus de aanvoerster die aangeeft niet meer druk te voelen dan normaal. Of er een thuisvoordeel is weet ze niet, al denkt ze wel dat het Oranjelegioen als twaalfde man belangrijk kan zijn. “Zeker als je wil bereiken wat wij willen bereiken.”

Reageer