Persconferentie KNHB: Annan tot en met Spelen bij Oranje, Thate treedt af

Nijmegen Amsterdam dames RU Annan

De KNHB heeft Alyson Annan aangesteld als bondscoach van het Nederlands Elftal Dames. Tijdens de persconferentie in het Huis van de Sport in Nieuwegein op dinsdag 13 oktober werd bekend gemaakt dat de verbintenis per direct ingaat en tot en met de Olympische Spelen in Rio de Janeiro in 2016 loopt, met intentie om het contract te verlengen tot en met de FIH Hockey World Cup 2018 in Londen, Engeland. Annan volgt Sjoerd Marijne op als bondscoach. 

Arno den Hartog, technisch directeur KNHB: ‘Op basis van de gesprekken en haar palmares als coach en speelster hebben we geconcludeerd dat Alyson de beste kandidaat is om Sjoerd op te volgen als bondscoach van het Nederlands Elftal Dames. Het doel is om de koppositie te behouden en zowel het team als individuele speelsters beter te maken. Ik wil hockeyclub Amsterdam bedanken voor het ontbinden van het huidige contract als trainer/coach van Amsterdam Heren 1 en het hiermee mogelijk maken van deze stap voor Alyson.’

Alyson Annan, bondscoach Nederlands Elftal Dames:’Het is een eer om bondscoach te zijn van het Nederlands Elftal Dames. Ik stel mezelf ten doel om Oranje optimaal voor te bereiden op de Olympische Spelen en daar het maximale uit het team te halen. Daarbij wil ik graag het team beter maken, maar ook alle speelsters zelf. Dat doe ik natuurlijk niet alleen, samen met de hockeybond kijken we hoe de staf eruit gaat zien. Maandag start ik met het Nederlands Elftal Dames, we beginnen met de groep die zich voorbereidde op het EK van afgelopen zomer. De trainingsgroep is nog niet definitief, de komende periode ga ik daar beslissingen over nemen.’

Fons Fonteijn, bestuurslid Tophockey Amsterdam: ‘Voor Amsterdam heeft deze aanstelling twee kanten. Enerzijds zijn wij er trots op dat één van onze hoofdcoaches een bijdrage gaat leveren aan het Nederlandse hockey en zich in gaat zetten voor een gouden medaille op de Olympische Spelen in Rio. Aan de andere kant is dit een streep door de rekening van ons topsportbeleid. We verliezen niet alleen de coach van ons eerste herenelftal maar ook een toegewijde topper die we als hoofdcoach voor onze gehele club zien. Maar dat is topsport, that’s all in the game. Wij gunnen Alyson deze kans van harte en gaan nu op zoek naar een goede oplossing. Annan blijft aangesteld als trainer/coach van Amsterdam Heren 1 tot en met uiterlijk 15 november 2015. Indien het bestuur van Amsterdam voor deze datum een vervanger heeft gevonden, stopt Annan eerder.’

Argentina Hockey World League Final
Het eerstvolgende officiële toernooi voor het Nederlands Elftal Dames is de Argentina Hockey World League Final. Dit toernooi vindt plaats van 5 tot en met 13 december 2015 in Rosario, Argentinië.

Jong Oranje Dames
Tot de bekendmaking van de nieuwe bondscoach was Annan bondscoach van Jong Oranje Dames. Wie Annan gaat opvolgen is nog niet bekend.

Thate treedt uit KNHB bestuur
Alyson Annan is getrouwd met KNHB-bestuurslid Carole Thate. In het kader van Good Governance zal Thate haar bestuurlijke functie als Vicevoorzitter met de portefeuille ‘Maatschappelijk Verantwoord Verenigen’ en verantwoordelijk voor district Noord-Holland teruggegeven bij de Algemene Vergadering (AV) van de KNHB.

Palmares Alyson Annan

Speelster
Interlands (Australië): 228
Goals: 166
Champions Trophy 1993 (Goud)
Wereldkampioenschap 1994 (Goud)
Champions Trophy 1995 (Goud)
Olympische Spelen 1996 (Goud)
Champions Trophy 1997 (Goud)
Wereldkampioenschap 1998 (Goud)
Champions Trophy 1999 (Goud)
Olympische Spelen 2000 (Goud)
FIH award ‘World Hockey Player of the Year’ 1998, 2000
Klein Zwitserland 2000-2003

Coach
Coach Klein Zwitserland Dames 1 2003-2007
Assistent trainer/coach Amsterdam Heren 1 2009-2012
– Landskampioenschap 2011
– Landskampioenschap 2012
Coach Amsterdam Dames 1 2012-2014
– Landskampioenschap 2013
– European Club Champions Cup 2014 (Goud)
Coach Amsterdam Heren 1 2014-heden
Oranje
Assistent trainer Nederlands Meisjes A 2002-2003
– Europees Kampioenschap 2003 (Goud)
Teammanager Nederlands Elftal Dames 2003-2004
Bondscoach Nederlands Meisjes A 2011-2013
– Europees Kampioenschap 2013 (Goud)
Bondscoach Jong Oranje Dames 2013–2015
– Europees Kampioenschap 2014 (Goud)

Reacties

Je eigen afbeelding bij je commentaar? Ga naar: nl.gravatar.com

Floris Evert Marinus Jan van ‘t Craeyenhoofdt

Het is wel duidelijke dat die Carole Thate hier een rol in gespeeld heeft. Die Annan kan met bijna niemand overweg! Iemand moest het voor haar opnemen!

En blijkbaar kan ze ook niet met Caldas overweg, wat de Dames wel konden. Zal wel oorlog worden dus!

theo

Spijkerhard, opportunistisch en onvriendelijk, doch met veel kennis en bagage; precies wat die prinsesjes nodig hebben. Het gas erop !

Jan

@Floris Evert Marinus Jan van ‘t Craeyenhoofdt. Ja nu weten we wel dat jij vind dat de aanstelling van Annan niet eerlijk is gegaan. Hoe vaak blijf je nog in herhaling vallen? Ze is de coach, accepteer dat gewoon! Of die echtgenoot daar nu een aandeel in heeft gehad of niet. Ook andere mensen uit de hockeywereld hadden haar als goede kandidaat naar voren geschoven. Haar naam is geen verrassing.

Verder helemaal met Theo eens. Zet die prinsesjes maar eens goed aan het werk. Met hun diva gedrag. Meer bezig met randzaken dan met hockey. Daar moet maar eens een keer verandering in komen. Wie denken die dames wel niet dat ze zijn.

mike

Top! Hele goede keuze van de KNHB. Heeft als coach al meerdere malen bewezen dat ze het beste uit speelsters/spelers naar boven haalt. Ben benieuwd wie zij als assistenten naast zich krijgt, dat is nl wel belangrijk nog, aangezien ze niet altijd de meest makkelijke persoon is om mee samen te werken. Maar dit is dus met de juiste mensen om haar heen zeer makkelijk op te vangen.

Succes dames, op naar goud!!!

Sjaakie Brinkie

Nieuwe poll:
Wie gaat Annan opvolgen bij Amsterdam?

pieter

Diederik Donk, Donald Drost of Dirk Loots

Alliteratie?

Alliteraties doen het vrij goed bij Amsterdam, dus prima selectie criteria.
Na Allison Annan, nu dus Donald Dros of Diederik Donk. Helaas valt Dirk Loots dan af. Taeke Taekema zou qua naam wel weer kunnen….

Je kunt niet meer reageren op dit bericht.