Pheninckx kent weinig problemen met wisselingen in het team | Hoofdklasse Hockey Nederland
Malou Pheninckx speelde twee prima interlands met Oranje tegen Duitsland.

Pheninckx kent weinig problemen met wisselingen in het team

Bij haar club Kampong kent Malou Pheninckx een niet altijd gemakkelijke tijd. Bij Oranje laat zij nog steeds een goeie indruk achter. Vandaag speelde Pheninckx prima in de gewonnen wedstrijd tegen Duitsland. 

“Ik vond dat we vandaag nog beter speelde dan gisteren. We gaven nog wat meer uitstraling dat we naar voren wilde hockeyen. We durfden vandaag meer en dit resulteerde uiteindelijk tot nog meer kansen. Over mijn eigen spel ben ik eigenlijk altijd kritisch. Tevreden was ik wel, maar het kan altijd net iets beter”. Toch mag Pheninckx tevreden zijn over haar eigen spel. Een aantal momenten prikte zij op een mooie manier de bal van de stick van een tegenstandster. En ook bij de 2-0 van Welten was Pheninckx betrokken.

De line-up van Oranje afgelopen zaterdag.
De line-up van Oranje afgelopen zaterdag. Foto: Roel Ubels

Relatief minder winnen

De sterke middenveldster van Oranje zakt eigenlijk nooit door een ondergrens en ook vandaag speelde zij dus sterk. Makkelijk moet het voor Pheninckx niet altijd zijn geweest, want bij haar club Kampong kent zij een niet al te goeie tijd: “Bij Kampong hebben we het niet gemakkelijk. We staan laag op de ranglijst, terwijl ik van mening ben dat ons spel niet zo slecht is. Waar de meeste meiden in ons team van Oranje met hun club veel winnen, is dat voor mij anders. Ik win relatief minder vaak dan mijn teamgenoten bij het Nederlands elftal. Het is wel fijn om nu bij Oranje te zijn. Hier draait het namelijk best goed en dan ga je mee in de positieve flow. Desalniettemin kijk ik er ook wel weer naar uit om dinsdag bij Kampong te gaan trainen”.

Bij Oranje was reservespeelster Freeke Moes vandaag van de partij. Ook speelde Kyra Fortuin vandaag weer bij Oranje. Annan wisselt vaak haar speelsters in de Pro League om iedereen te laten wennen aan het internationale niveau. Pheninckx daarentegen, is eigenlijk elke wedstrijd van vaste waarde. Al jaren toont Annan vertrouwen in de middenveldster van Kampong. Pheninckx: “Problemen heb ik niet met de wisselingen. Doordat we zo vaak elkaar zien en trainen weet iedereen hoe de looplijnen werken. Daarnaast kent ook iedereen in ons team de tactiek. Voor mij maakt het niet uit wie er voor of naast mij staat. De komende tijd zal ons programma bij Oranje hetzelfde zijn. We trainen op maandag en dinsdag bij het Nederlandse team en de rest van de week met Kampong”.

Comments (1)

  1. ongemakkelijk, al dat makkelijk in het artikel.

Reageer